Imatge del Riu Ripoll al seu pas per Sant Feliu_617x412
Imatge del Riu Ripoll al seu pas per Sant Feliu - Carles Díaz
30/06/2020 Actualitat
Ban municipal perquè es respectin els espais fluvials

La disposició recorda diverses normatives com la prohibició d'estacionar als vorals de la carretera envaint la calçada o la prohibició d'utilitzar sabons i detergents o abandonar-hi residus

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha emès un ban municipal amb l’objectiu de garantir que la ciutadania respecti els espais fluvials del municipi, en especial l’entorn de Turell, l’Àrea d’Esplai de Les Arenes, el Torrent del Castelló i la font del Plàtan.

 

Com en els anys anteriors, el ban recorda diverses normatives que s’han de complir a l’hora d’utilitzar els espais fluvials, considerats entorns d’especial protecció, com ara la prohibició d’estacionar als vorals de la carretera envaint la calçada i la prohibició de la circulació de vehicles motoritzats pel llit sec i per la làmina d’aigua dels rius, dels torrents i tota mena de corrents d’aigua. També s’explicita en el ban la prohibició de dur a terme qualsevol activitat que pugui provocar contaminació o degradació de l’entorn del riu, com ara utilitzar sabons i detergents o abandonar-hi residus. Finalment, es recorda que no es permet encendre foc ni tampoc pescar sense llicència.

 

El text del ban es penjarà en un total de 14 espais al llarg del riu, en diferents punts de la zona compresa entre l’Àrea d’Esplai de les Arenes i Can Barba.

 

Ja fa una dècada que, coincidint amb les dates en què augmenta l’afluència de persones als entorns de rius i torrents, l’Ajuntament fa públic aquest text per intentar evitar les males pràctiques que s’hi produeixen. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris