33_617x412
Ballada popular de SonaSwing a la plaça del Calissó per Festa Major durant el concert d'Angué & Her Hot Jazz Trio - R.G.
08/09/2019 Actualitat
Ballem?

La plantada de gegants de l’ETC, i els concerts d’Angué & Her Hot Jazz Trio i de la Principal de la Bisbal protagonitzen la tarda de diumenge

R.Gómez

A punt pel Correfoc Infantil, i amb un cel esquitxat de núvols grisos que retenen la pluja com a gladiadors, la tarda de diumenge de Festa Major ha estat marcada per la dansa. Per començar, al punt de les 18 hores, el Sol, la Lluna i l’Estal, els gegants de l’ETC, han travessat el carrer Major i el carrer Colom fins arribar a la plaça d’El Mercat amb un cartell fixat al pit i un missatge rotund: “no puc ballar. M’ajudes?”. La colla gegantera passa per un moment difícil i fins l’últim moment no va poder confirmar la seva participació en la Festa Major. Falten mans, o més aviat esquenes, per portar els tres gegants de Castellar i és per això que des de l’ETC i diversos voluntaris han fet l’esforç de portar-los a plaça i fer-hi la plantada. La Festa Major és un bon aparador per enamorar les noves generacions de castellarencs i castellarenques, i aconseguir nous geganters perquè aquesta tradició popular segueixi viva i arrelada a la vila.

 

De fet, durant la plantada molts han estat els infants i joves que s’han interessat pels gegants i fins i tot han provat de fer-los ballar. Tot plegat, coincideix amb una efemèride ben curiosa de l’ETC. Des de la colla gegantera han recordat que el pròxim dilluns 9 de setembre farà 40 anys de la revolucionària cercavila dels gegants i capgrossos de Castellar, que va portar alguns veïns de la vila al calabós per considerar aquesta activitat irreverent i ofensiva amb els poders polítics, militars i eclesiàstics. Eren temps difícils per fer humor i tirar d’ironia, sobretot, a l’espai públic.

 

09

La plantada de gegants de l'ETC ha estat una crida oberta a la participació de la ciutadania en l'activitat gegantera de la vila - R.G.

 

D’altra banda, un altre dels punts calents de la tarda ha estat el carrer Sala Boadella, amb la recta final de l’Street Market que organitza Comerç Castellar, i que durant la tarda ha comptat amb dues actuacions musicals amb grups amb adn castellarenc com Walking to the bar, que ha ofert un repertori marcat per versions com La Flaca. Seguint el fil musical, la plaça Calissó ha acollit una proposta elegant i festiva de la mà de SonaSwing. Angué & Her Hot Jazz Trio han escalfat l’ambient sobtat de tardor amb clàssics del gènere com All of me, I’ve got rythim o Traveling. El concert ha anat acompanyat d’una ballada de swing popular.

 

15

Angué & Her Hot Jazz Trio, durant l'actuació d'aquesta tarda a la plaça Calissó - R.G.

 

Finalment, i abans del Gran Ball de Festa Major de La Principal de la Bisbal, com és tradició, l’orquestra ha ofert a la Sala Blava de l’Espai Tolrà, un concert popular per gaudir-lo a peu de pista, però a asseguts, com en un teatre. L’actuació ha estat brodada de música que convidava a tancar els ulls i a somiar amb moure els malucs i mirar als ulls de la parella de ball. Un somni que, tan sols una hora després s’ha fet realitat, en una de les activitats més multitudinàries de la celebració. Perquè en una nit d’estiu – i més si és Festa Major – tot és possible.

 

53

La Principal de la Bisbal no ha faltat a la cita i ha tornat a fer parada a la Festa Major de Castellar - R.G.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris