L'empresa està participada en un 20% per la firma Gastrofresc del castellarenc Joan Juni
Les canyes comestibles i 100% biodegradables de Sorbos ja porten estampat el segell de Bacardí. L’acord amb el que han arribat la firma catalana- amb participació del 20% de Gastrosfresc del castellarenc Joan Juni- amb l’empresa de licors els permet distribuir canyetes comestibles serigrafiades amb el nom de la marca arreu del món. “De fet és un acord d’exclusivitat amb la canyeta serigrafiada amb una marca de beguda alcohòlica”, explica Juni.
Bacardí va ser la primera empresa de licors que es va sumar a la lluita contra el plàstic, eliminant les canyetes convencionals. És per això que Sorbos va decidir presentar-los el projecte que s’ha traduït amb l’acord, que es materialitza en 11 milions de canyes. Bacardí ja està fent un packaging especial d’ampolles amb cartró i unes canyetes de Sorbos, que es distribueix en certs països determinats. Juni explica que Bacardí, que s’ha avançat a altres grans marques del sector com Pernod Ricard amb l’eliminació del plàstic, ha optat per aquestes canyes comestibles com un senyal de fidelització dels clients.
Sorbos, que té la planta a Montornès del Vallès, compta amb una màquina que serveix per multiplicar per quatre la producció i automatitzarel servei “i no utilitzem el plàstic per a res”, apunta Juni. Les canyes comestibles de Sorbos tenen força sortida a països com el Brasil, però a Espanya no en tenen. També ofereix la possibilitat de personalitzar les canyes per a esdeveniments com batejos, comunions o casaments.
La canya comestible té la pecularitat que “no contamina la beguda però sí que hi aporta l’aroma en el seu conjunt”, afegeix Juni. La durada aproximada és de 25 minuts des que s’introdueix a la copa, mentre que el gel allarga la seva rigidesa. Actualment les canyes tenen vuit sabors diferents, entre els quals hi ha els de maduixa, llima, canyella, poma o xocolata i n’està estudiant de nous. En begudes com l’orxata s’acostuma a comercialitzar les canyes amb sabor de canyella i en els smoothies la canya que té més sortida és la que té gust a poma.
Sorbos continua involucrada en el projecte Europeu “Instrumento Horizonte 2020” on la idea principal és fer una canyeta comestible sense sucre. Sorbos va aconseguir el ‘Premio Alimentos España 2018’ a la iniciativa emprenedora que concedeix anualment el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació pel seu producte eco-friendly i innovador.