A7 8430_1440x961
Imatge d’arxiu d’una empleada d’un supermercat de Castellar del Vallès desplaçant diversos carretons durant la seva jornada laboral Quim Pascual
03/08/2022 Actualitat
L’atur puja al juliol a Castellar en 48 persones

Després de mesos en retrocés, la vila torna a superar el llindar de les 950 persones desocupades

Cristina Domene

La tendència positiva que registrava l’atur a la vila en els darrers mesos s’ha tallat en sec aquest juliol. Si al maig Castellar aconseguia mantenir l’atur registrat de la vila per sota de les 950 persones, en concret amb 930, i al juny el retrocés era encara més acusat (912 persones desocupades), el juliol ha registrat un augment de 48 persones, arribant, en aquests moments a sumar 960 castellarencs i castellarenques a l’atur. Això suposa una taxa del 7’8%, que malgrat tot, continua situant-se molt per sota de la mitjana catalana i comarcal.

 

Si s’observa l’evolució interanual de l’atur a Castellar, les dades d’aquest juliol continuen sent millors que les de fa un any, quan la vila comptava amb 1.072 persones en situació d’atur, és a dir, 112 persones més.

 

L’augment de l’atur, però, ha estat generalitzat en tots els grans sectors. El que més ha notat l’increment ha estat el sector serveis. En canvi, la indústria i la construcció han experimentat uns augments més moderats.

 

Fent una radiografia de la situació actual i de les dades registrades, sembla que el mercat laboral també està patint el retrocés del creixement econòmic, causat per les alarmants problemàtiques del quadre macroeconòmic global com la inflació disparada, la crisi energètica i la guerra a Ucraïna.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris