IMG 1679_1440x961
Membres de la Guspira, l'ANC, i Castellar per les llibertats, la tarda de dilluns, en la presentació de la mostra de Magrià - R.G.
27/01/2020 Actualitat
L'Ateneu acollirà l'exposició 'El procés a punta de bic', de l'il·lustrador Jordi Magrià

La mostra, que organitza ANC, la Guspira i Castellar per les llibertats, s'inaugurarà el 7 de febrer

R.G.

El pròxim 7 de febrer a les 19 hores s'inaugurarà al vestíbul de l'Ateneu l'exposició El procés a punta de bic, un recull d'una trentena d'il·lustracions elaborades per Jordi Magrià. Els dibuixos, fets a bolígraf, retraten diverses escenes relacionades amb el referèndum sobiranista de l'1-O, "càrregues de la policia, la presència de bombers, la il·lusió de la gent que va anar a votar, però també retrats dels presos polítics, i persones relacionades amb el procés", explica Alfred Rius, coordinador de la secció local de l'ANC. La inauguració de la mostra comptarà amb la presència de Magrià. L'exposició, que està organitzada per l'ANC de Castellar, la Guspira, i Castellar per les Llibertats, romandrà a l'Ateneu fins al migdia del 9 de febrer.


Val a dir que, al voltant de l'exposició de Jordi Magrià, s'ha teixit una programació d'activitats de la mà de les tres entitats organitzadores. Així, durant la inauguració de la mostra, a partir de les 19.30 hores, Castellar per les llibertats realitzarà "una lectura de contes, escrits i poemes dels presos polítics i els exiliats", concreta Dolors Ruiz, membre de l'entitat. Alguns dels autors d'aquests textos són Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Jordi Cuixart o Josep Rull, entre d'altres.


L'endemà dissabte, la Guspira ha coordinat una audició musical a partir de les 11.30 hores al mateix Ateneu amb alumnes de l'Escola Municipal de Música Torre Balada. "Un dels nostres objectius és defensar i promoure l'art i la cultura a Castellar", apunta Rat Cucurull, presidenta de la Guspira. També dissabte, però a la tarda, a les 18.30 hores, Castellar per les llibertats maridarà la mostra d'il·lustracions amb una activitat a la Sala de Petit Format: De Mots i de Vins. Es tracta d'una conferència a càrrec del dinamitzador lingüístic, escriptor i rapsode, David Vila, que a través de contes i altres recursos narratius, parla del món del vi a través del seu lèxic i altres curiositats lingüístiques. "Reivindica la paraula, i a través de la paraula ens acosta al món del vi", afegeix Dolors Ruiz.

Comparteix
M'agrada
Comentaris