6Q2A7871_617x412
 La Setmana de la Ciència busca despertar vocacions científics en els més petits / Q. Pascual
08/11/2019 Actualitat
Arrenca la Setmana de la Ciència

La biblioteca centra l'activitat d'aquesta iniciativa que es commemora a Catalunya entre el 8 i el 17 de novembre

Des d’avui 8 de novembre i fins al 17 se celebra a Catalunya la 24a Setmana de la Ciència. Durant aquests dies es programen tot un munt d’activitats de divulgació científica arreu del territori.  A Castellar, la ciència la trobarem en un lloc a on normalment hi és en format llibre: la biblioteca.


L’equipament municipal ha organitzat dos tallers conjuntament amb SmARTions, un equip de pedagogs, professors, enginyers, informàtics i divulgadors que ofereixen extraescolars de tecno-ciència per a nens i nenes de 3 a 12 anys. Així, dilluns 11 de novembre, a les 18 hores, s’oferirà a la Biblioteca Municipal Antoni Tort un taller de robòtica titulat ‘Scriblings’, a on els participants construiran un petit robot capaç de fer dibuixos automàtics infinits i aleatoris. La ciència continua dissabte, 23 de novembre, amb un altre taller de robòtica, en aquest cas el ‘Thinkering set’. Fent servir les mans els petits creadors confeccionaran una edificació de disseny lliure amb material quotidià. Ambdues propostes son per a infants d’entre 5 i 10 anys. 


Els temes centrals de l’edició d’enguany són, d’una banda, la taula periòdica, amb motiu de l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics, i, de l’altra, diferents persones que han estat referents , com el polifacètic Leonardo da Vinci, en commemoració dels 500 anys de la seva mort.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris