IMG 4546(1)_1440x961
Trobada de diversos membres de la llista d'ERC Castellar per al 28M, i el dir. del Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Barcelona, Josep Pena, amb els Bombers Voluntaris al parc de Castellar || R.G.
23/05/2023 Actualitat
Aposta per la gestió sostenible dels boscos i per potenciar la biomassa

Trobada entre diversos membres de la llista d'ERC Castellar, i el director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Barcelona, Josep Pena, i els Bombers Voluntaris, per abordar la situació dels boscos de la vila

R.Gómez

Diversos membres de la llista d'ERC Castellar per a les municipals del 28M - candidatura que encapçala Dolors Ruiz -, el director dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Barcelona, Josep Pena, el director dels Serveis Territorials d'Administració Local, David Agustí, s'han reunit aquest dimarts amb els Bombers Voluntaris de Castellar per abordar la situació dels boscos de la vila. "El terreny forestal de Castellar, que és prop d'un 70%, s'ha deixat de gestionar. La càrrega de combustible és molt elevada. Això fa que sigui difícil l'accés dels bombers en cas d'incendi", ha remarcat l'alcaldable d'ERC Castellar, Dolors Ruiz.


Abans de la trobada, els bombers van acompanyar la comitiva d'ERC i les autoritats als boscos de Castellar per veure a peu de camp l'estat del terreny forestal. "Hem vist la diferència entre un bosc gestionat i un que no ho està. En un bosc gestionat hi ha distància entre els arbres i està net pel que fa al sotabosc o els matolls", ha apuntat Ruiz. Bona part dels boscos són privats, fet dificulta la incidència de l'administració pública en la gestió. Ruiz va recordar que un dels punts del programa de la llista republicana és justament "reduir la massa forestal i aprofitar-la per a calderes de biomassa", per potenciar un model d'economia circular amb els boscos com un nou pols d'atracció i una oportunitat de negoci . "Ens agradaria posar en marxa una formació professional lligada a la gestió de boscos, aprofitant que tenim a Castellar l'Institut de Les Garberes", ha detallat l'acaldable. La líder republicana també ha apuntat  la possibilitat d'acompanyar la pagesia del rodal "per tenir ramats que facin aquesta primera neteja controlada del bosc".


En aquesta línia, el director dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Barcelona, Josep Pena ha lamentat que "s'hagi perdut l'activitat primària que feia més resilients aquests boscos. Són susceptibles de patir un incendi forestal greu en un entorn molt humanitzat". Pena ha emfatitzat durant la trobada que la Generalitat "ha multiplicat per 6 la inversió per a la prevenció d'incendis que serà de 72 MEUR entre 2022 i 2025".

Comparteix
M'agrada
Comentaris