WhatsApp Image 2022 05 23 at 13.49.45_1440x961
Els alumnes fent activitats al voltant del riu
24/05/2022 Actualitat
Els alumnes de 5è de primària han participat en la quarta edició de la Festa del Riu a Can Juliana

Més de 250 alumnes, en tres sessions diferents, han gaudit d'un dia d'aprenentatge, diversió i convivència fent diverses activitats

Més de 250 alumnes de 5è de primària de les vuit escoles de la vila han participat durant el mes de maig de la Festa del Riu, una iniciativa inclosa per quart any consecutiu dins la Guia Didàctica de l’Ajuntament i proposada per les regidories de Transició Ecològica i de Cicles de Vida amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Els participants, per grups que es van repartir en tres sessions diferents, han fet una sortida de tota una jornada a la masia de Can Juliana per gaudir d’un dia d’aprenentatge, diversió i convivència duent a terme diverses activitats.

Així, la festa ha inclòs, d’una banda, un circuit d’aventura, amb un itinerari sobre els arbres i amb una vintena de plataformes on s’hi arribava creuant ponts i tirolines; d’altra banda, també s’ha realitzat un taller que permetia treballar de manera lúdica els macroinvertebrats, la flora i els rastres de fauna del tram del riu proper a Can Juliana. En aquest sentit, els alumnes van ser totals protagonistes de la investigació de l’ecosistema del riu Ripoll. Finalment, també s’han dut a terme jocs diversos, com tir amb l’arc, un  tobogan gegant o un laberint amb jocs esportius.

La Festa del Riu és una activitat que s’organitzava a Castellar del Vallès des de l’any 2002 a l’Àrea d’esplai de les Arenes. Després d’un any de parèntesi, l’esdeveniment es va recuperar l’any 2018 amb un format renovat i una nova ubicació a la masia de Can Juliana. Ara se n’ha celebrat la quarta edició, ja que la de 2020 es va suspendre a causa de la pandèmia. La festa serveix, a més, per agrair a l’alumnat i les escoles les inspeccions que duen a terme en el marc del Projecte Rius.Les tres jornades programades enguany han tingut lloc els dies 6, 13 i 20 de maig.

Comparteix
M'agrada
Comentaris