08 becapell_1440x961
Alejandro Méndez - de vermell - amb l’executiva d’ERC Castellar, el diputat Juli Fernàndez, Lluís Papell, i les guanyadores de l'edició de l'any passat.  || R.G.
15/04/2021 Actualitat
Alejandro Méndez guanya la Beca Oriol Papell

Durant el lliurament de la beca d'estudis que impulsa ERC Castellar, es va atorgar el Premi Valors Republicans a l'entitat Suma+

Rocío Gómez

El jove estudiant Alejandro Méndez, de 18 anys, ha estat el guanyador de la 6a edició de la Beca Oriol Papell. Es va anunciar dimecres passat, als jardins del Palau Tolrà, en un acte que va comptar amb l’executiva d’ERC, familiars del regidor Oriol Papell, el diputat d’ERC, Juli Fernàndez, i les dues guanyadores de l’any passat, Meritxell Garcia Tantinyà i Dèlia Delgado Navinès. “Ens va cridar l’atenció el seu esforç i perseverança per aconseguir els seus somnis, i la motivació que hi ha al darrere. Ens va captivar aquest esperit de voler contribuir amb la seva formació, i en el futur amb la seva feina, a millorar la vida de la seva família”, va detallar Sílvia Nicolàs, presidenta d’ERC Castellar.


Concretament, Méndez destinarà la beca a un cicle superior de Preimpressió Digital. “Estic estudiant a l’institut Agustí Serrà el cicle d'Arts Gràfiques, i de moment em va bé. Tenia molta il·lusió per guanyar la beca. Estava molt nerviós, i em vaig posar molt content”, va explicar l’estudiant.


Cal recordar que la beca té un doble objectiu: d’una banda, recordar el regidor d’ERC Castellar, Oriol Papell, i de l’altra, potenciar i ajudar el talent castellarenc. L'ajut té una dotació econòmica de 2.000 euros que es finança amb una aportació del sou dels cinc regidors republicans que formen part del consistori. “L’Oriol Papell encarnava valors republicans com la llibertat, la fraternitat i la prosperitat. Era compromís i somriure. Que cada any tinguem l’ocasió de dedicar uns recursos per donar oportunitats als joves de Castellar, és sempre motiu d’alegria”, va constatar el diputat d’ERC, Juli Fernàndez. 

 

 

PREMI VALORS REPUBLICANS PER A SUMA+ CASTELLAR

L’entitat Suma+ Castellar ha rebut el Premi Valors Republicans que atorga cada any la secció local d’ERC. Els impulsors de l’entitat, Ferran Martínez i Rat Basterretxea, van rebre el guardó - una creació de l’escultora Mar Hernández-  dimecres passat, als Jardins del Palau Tolrà. El portaveu d’ERC Castellar, Rafa Homet, va remarcar que uns dels valors republicans que formen part de l’ADN de l’entitat és “la fraternitat”. “No és només què fan, sinó com estan treballant. Hi ha tot un treball al darrere de cohesió social, d’integrar gent diferent en un projecte comú, d’enfortir el teixit social, de construir societat. L’impacte de Suma+ a Castellar és molt positiu”, va asseverar Homet.

 

La presidenta de l’entitat, Rat Basterretxea, va agrair el reconeixement que representa el guardó. Basterretxea va reiterar el compromís de l’entitat per treballar per la igualtat d’oportunitats a les aules, i per posar en valor la diversitat, sensibilitzar, i recaptar fons per a les necessitats educatives de les escoles de Castellar. De fet, després que s’ajornés dues vegades amb motiu de la pandèmia, sembla que aquesta primavera - amb permís de la Covid-19  -, es podrà celebrar la segona edició de la Marató per la Diversitat de Suma+ Castellar.  L’acte manté els caps de cartell, El Pot Petit, Miki Núñez i Els Pets, però canvia ubicació i s'organitzarà en un espai obert, al Pla de la Bruguera, amb un aforament de 1.000 persones. "Per a qui no pugui venir però vulgui col·laborar, hi ha fila zero per fer una aportació a través del web de Suma+. Allà també seguirem venent marxandatge. Es pot col·laborar de moltes maneres, com per exemple, fent de voluntari. Qualsevol cosa que pugui sumar per a nosaltres és una gran ajuda”, va explicar Basterretxea.

 

En aquest parèntesi d’un any entre la primera i la segona edició de la Marató, Suma+ Castellar ha continuat treballant de valent, i ha diversificat les activitats per recaptar fons i  reivindicar la diversitat a les aules. “No ens podem quedar quiets ni parar. Les necessitats a les escoles segueixen existint”, va constatar Basterretxea. L’impacte de la crisi de la Covid-19 també s’ha notat a la comunitat educativa. La fita és assolir 24.000 euros, explica, per cobrir tant el curs passat com aquest. “Amb la crisi sanitària, els més vulnerables, encara ho són més. No pot ser que no tinguem els recursos necessaris perquè siguin atesos”, va subratllar.

 

 

12 premivalorsrepublicans

Ferran Martínez i Rat Basterretxea, de Suma+ Castellar, amb el portaveu d’ERC, Rafa Homet  || R.G.

Comparteix
M'agrada
Comentaris