WhatsApp Image 2024 04 10 at 11.56.59_1440x961
L'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, el cap de Sistemes de l'Ajuntament, Jaume Usall, i la primera tinent d'alcalde, Yolanda Rivera, en el moment de rebre el segell Infoparticipa. || AJUNTAMENT
10/04/2024 Actualitat
L’Ajuntament rep el segell Infoparticipa per onzè any consecutiu

La distinció avalua la qualitat i la transparència dels webs municipals

Redacció

Castellar del Vallès és un dels 116 municipis catalans que ha obtingut el Segell Infoparticipa, una certificació de la Universitat Autònoma de Barcelona que assoleix per onzena vegada consecutiva i que distingeix els ens locals que destaquen per la qualitat i la transparència de la informació als seus portals web municipals. Aquesta és una iniciativa que duen a terme equips d’investigació de diferents universitats amb coordinació des del Grup d’Investigació ComSET (Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència).


Dins la franja de municipis de 20.000 a 50.000 habitants, Castellar és un dels 22 d’un total de 46 que ha assolit la distinció, amb el compliment d’un total de 47 de 52 indicadors (el 90,38%). I pel que fa al Vallès Occidental, enguany han estat 11, inclòs Castellar, d’un total de 23 municipis, els que l’han obtinguda. Val a dir que en aquesta edició tan sols un 1,80% dels municipis catalans (17 en total) compleixen el 100% d’indicadors (de la comarca, en són només dos, Sant Quirze del Vallès i Viladecavalls). 


Tots els indicadors del Mapa Infoparticipa es poden consultar a l’apartat de Transparència de www.castellarvalles.cat i al portal de transparència transparencia.castellarvalles.cat, mentre que el percentatge de compliment es pot comprovar al Mapa Infoparticipa, que es pot consultar aquí .


L’acte de lliurament de l’onzena edició del Segell Infoparticipa va tenir lloc dimarts a l’Auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona i va comptar amb l’assistència de l’alcalde, Ignasi Giménez, i la 1a tinent d’alcalde, Yolanda Rivera. Van presidir-lo el rector de la UAB, Javier Lafuente Sancho, i el catedràtic i director del grup de recerca ComSET, Armand Balsebre. L’acte va incloure una videoconferència de Juan Luis Manfredi, catedràtic Príncep d’Astúries de la Universitat de Georgetown, titulada “Ciutadania Informada. Nous reptes de la transparència i el retiment de comptes”.


El portal de l’Ajuntament va rebre el 2023 gairebé 522.000 visites, un 7,8% més respecte l’any anterior. Segons dades facilitades per Google Analytics, el nombre d’usuaris únics va créixer fins als 213.789 durant aquest període, un 10,2% més respecte l’any 2022

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris