A7 8045_1440x961
 Les compres a supermercats s'ha disparat un 36% durant el mes d'abril Quim Pascual
13/07/2020 Actualitat
L'activitat comercial es recupera

Les vendes s’han més que duplicat  (117%)  entre principis de juny i de juliol respecte l’any passat

Jordi Rius

Tota l'activitat comercial es va aturar a Castellar amb l'anunci de l'estat d'alarma a mitjans de març. El comerç castellarenc, a partir de la desescalada, s'ha anat recuperant i entre el 9 de juny i el 9 de juliol les vendes s'han més que duplicat (+117%) respecte al mateix període de l'any anterior.

 

És una de les dades que ofereix Pulso, l’aplicació del Banc Sabadell que recull transaccions TPV i en línia, que permet conèixer i explorar diàriament l'evolució del consum i  l'activitat comercial a tot el territori nacional.

 

Si prenem com a referència els primers dies de juliol, veurem que el creixement de l'activitat comercial de tots els sectors comercials entre el 2 i el 9 de juliol ha crescut un 1,11% respecte la setmana anterior i un 0.29% si considerem les darreres quatre setmanes.

 

El mes de març, quan va començar el confinament, el gruix de la compra es concentrava en establiments d'alimentació grans - tipus súper- amb un 29% de les operacions, gairebé el doble de les botigues d'alimentació petites - 14%-. Tancava el podi les compres de salut amb un 12% de les operacions. A l'abril, en ple confinament, les compres d'alimentació concentraven el 69% de les operacions -la compra als establiments grans es va disparar fins al 36%-  mentre que les operacions a gasolineres i restaurants eren del 4 i el 3% respectivament. Hi havia fortes restriccions en mobilitat i molts restaurants estaven tancats. Al juny és destacable l'activitat als restaurants, que van concentrar l'11% de les operacions, col·locant-se en la quarta posició del rànquing per sectors per darrere de les compres en alimentació i salut.

 

El tiquet mitjà de compra a Castellar durant el darrer mes ha estat de 31 euros, un 6% menys que al mes anterior i un 5% menys que al mateix període de l'any anterior. La despesa va d'una forquilla de 22 euros en comerç d'alimentació petit als 206 euros en operacions de reparació.

Comparteix
M'agrada
Comentaris