image0_1440x961
Els nou regidors de Castellar que tanquen etapa al consistori, en el ple de comiat del mandat 2019-2023 - R.GÓMEZ
30/05/2023 Actualitat
S'acomiada la meitat del consistori en un ple emotiu
 

El darrer ple del mandat va tenir lloc aquest dimarts amb l’adeu de 9 dels 21 components del ple

Sense perdre el cerimonial que implica un ordre del dia, el ple d’aquest 30 de maig es pot dir que ha estat el més distès del mandat. Un mandat que com ve ha recordat més d’un regidor o regidora dels 9 que s’acomiadaven ha semblat que tingués diversos mandats dins, com  les matrioixques russes. Un mandat trencat bruscament per la pandèmia i que va generar unes noves dinàmiques del ple -no només pel fet de ser telemàtics un bon grapat de vegades- mentre s’anaven succeint fets inèdits en el dia a dia de la política local. Segurament, per això en totes les intervencions de comiat s’ha notat una certa cohesió de grup que no s’havia viscut en mandats anteriors.


Matías de la Guardia (C’s) ha estat el primer en dir adeu i ho ha fet agraint la bona acollida que va tenir, “fins i tot pels meus rivals”. Tot i això, i parlant del resultat electoral de les municipals s’ha mostrat “preocupat perquè al ple faltarà la presència de partits amb un model d’Estat constitucionalista”. 

 

Els regidors de Junts, Esther Font i Pau Castellví, i amb el regidor de C's, Matías de la Guardia - R.GÓMEZ

Els regidors de Junts, Esther Font i Pau Castellví, i amb el regidor de C's, Matías de la Guardia - R.GÓMEZ

 


En el cas de Junts, es van acomiadar els dos regidors d’aquest mandat. Esther Font va voler posar l’accent en la importància que la ciutadania conegui l’administració. “Hauria de ser gairebé obligatori passar algun cop a la vida pel consistori per entendre els mecanismes de l’administració i les dificultats que es troben en el dia a dia per poder tirar endavant els projectes”, va dir. El seu company, el portaveu Pau Castellví, ha subratllar “l’honor” que li ha suposat “servir el poble aquests quatre anys”. “És molt bonic intentar fer que les coses canviïn i donar forma a noves realitats”, va dir Castellví en el seu comiat.


Per part d’ERC han estat tres membres del grup municipal que marxen de la política local. Oriol Martori continuarà a primera línia ja que fa uns mesos que és el Director General de Transports i Moblitat de la Generalitat. Martori va compartir en el seu adeu del consistori després d’aquests quatre anys un “sentiment agredolç” per “voler fer coses i transformar el municipi i veus que no van endavant”. Per als components del nou consistori va deixar un suggeriment: “No sigueu grisos, sigueu valents perquè tindreu la capacitat de canviar les condicions de vida de la gent”. També es va acomiadar del grup d’ERC Núria Raspall després de vuit anys al ple, un fet que d’entrada mai s’havia plantejat però que l’ha ajudat “a sortir de la zona de confort”. Fent balanç del seu pas pel grup municipals d’ERC, va voler reivindicar el fet de “saber prendre decisions que tenen certs riscos però que cal prendre, que és el que hem anat fent aquests vuit anys”.

 

El grup d'ERC Castellar, durant el ple de comiat del mandat  - R.GÓMEZ

El grup d'ERC Castellar, durant el ple de comiat del mandat  - R.GÓMEZ

 

Les paraules de comiat de Rafa Homet van ser de les més emotives del ple. Han estat més de 12 anys liderant el projecte d’ERC a Castellar i tres mandats com a cap de llista dels republicans. “He tingut la sort de viure una etapa apassionat com a regidor”, va dir tot citant fets històrics com el 15M o l’1 d’Octubre “i el que significa d’esperança de futur però també de frustració perquè continuem instal·lats en el règim del 78”. A banda del canvi de cicle que implica la nova etapa d’ERC al municipi, Homet també va confessar al ple parafrasejant el poeta local Joan Arús però a la inversa que “trobo que hi ha massa coses que ja no parlen de mí  a Castellar o com les hauria somiat o plantejat”. De fet, també ha reconegut la “frustració” de no haver pogut ser alcalde de Castellar. “Està bé dir-ho: he treballat molt i no ho he aconseguit”, va dir.

 

Els regidors Pepe González i Dani Pérez, amb la regidora Joana Borrego, durant el ple de comiat de mandat - R.GÓMEZ

Els regidors Pepe González i Dani Pérez, amb la regidora Joana Borrego, durant el ple de comiat de mandat - R.GÓMEZ


Finalment, per part de l’equip de govern van dir adeu Carol Gómez, Dani Pérez i Pepe González, tres perfils molt diferents dins d’un govern que ja porta 16 anys regint l’Ajuntament. Gómez, que només ha estat un mandat, ha volgut posar en valor l’aprofundiment en les polítiques de govern obert de l’Ajuntament. Segons va dir,  referint-se al ple sencer “tenim les millors persones que poden vetllar pels interessos dels castellarencs des de molt diverses posicions polítiques”.


Dani Pérez, qui ha treballat en els anteriors quatre governs dins dels àmbits socials, va fer la intervenció més detallista i emotiva agraint el suport rebut tant de la part política com tècnica de l’Ajuntament però també “dels voluntaris que treballen a les entitats del poble”. Pérez també va voler dir adeu reivindicant la bandera del socialisme, “la millor opció per governar una societat”, i també el seu activisme en favor del col·lectiu lgtbiq+ i la igualtat. 


La darrera intervenció va ser del polític municipal més longeu de la història contemporània de Castellar, Pepe González, qui va ser regidor en una etapa breu als anys 80 i que posteriorment va encadenar mandats des del 2000 tant a l’oposició com ja des del 2007 al govern. En aquesta ocasió, i fent servir certa sornegueria, va fer un dels discursos més breus que se li recorden al ple. “No parlaré ni de política ni de gestió. La meva última intervenció serà per citar Lao Tsé, pensador xinès, pare del taoisme i del qual fins i tot se’n dubta l’existència: l’home que sap, res no parla, l’home que parla, no sap res”.


L’alcalde de la vila Ignasi Giménez va tenir paraules d’agraïment per a cada un dels 9 regidors i regidores que han tancat una etapa política, “especialment per la tasca constructiva de participar sempre amb la idea de cercar el bé comú per a la nostra vila”. “Heu dedicat moltes hores, energies i recursos pel benestar d ela comunitat de la qual en formeu part i aconseguir metres importants”, va dir Giménez com a reconeixement final.  El 17 de juny, es constiturà el nou ple.   

 

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris