06  Consell d'Adolescents_617x412
Una visita dels membres del Consell d'Adolescents a Ràdio Castellar el juliol de 2019
13/11/2019 Actualitat
Accions per la infància i adolescència

Unes jornades explicaran a Castellar els dies 22 i 23 de novembre les accions del Pla Local d’Infància i  els resultats de la revisió del PEC

Redacció

L’Ajuntament ha obert les inscripcions a les jornades “Infància, adolescència i educació: projectes actuals i de futur”, que tindran lloc a la Sala d’Actes d’El Mirador els dies 22 i 23 de novembre.


Es tracta d’una proposta adreçada a entitats, centres educatius, AMPA, personal tècnic i ciutadania en general que té un doble objectiu. D’una banda, presentar les accions prioritzades en el Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA)  que es va aprovar l’any passat, així com l’establiment del sistema de seguiment i avaluació del pla d’acció 2018/2019 i la definició de com s’elaborarà el pla d’acció 2020/2021.


D’altra banda, les jornades també pretenen presentar a la ciutadania els resultats de la diagnosi de revisió del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), que data de l’any 2006. A més, a partir dels resultats obtinguts, durant les jornades es farà un treball d’identificació de prioritats educatives.


Les activitats programades tindran lloc divendres 22 de novembre, de 9.30 a 14 hores i de 18 a 20.30 hores, i dissabte 23 de novembre, de 10 a 14 hores. El matí de divendres estarà enfocat a la infància i l’adolescència, amb la intenció de reflexionar sobre les polítiques de promoció dels drets dels infants i adolescents, la importància de coordinar les actuacions i de treballar de manera transversal, i el paper dels municipis en el desenvolupament de les polítiques d’infància i adolescència. A més, es durà a terme un treball de caràcter més intern, amb el personal tècnic dels diferents sectors, per analitzar de forma conjunta quins són els espais de què disposa el municipi per coordinar les polítiques i les actuacions adreçades a la infància i l’adolescència i valorar la possibilitat de construir una taula local d’infància i adolescència, un espai de treball previst en el PLIA.  També es presentarà el projecte Ciutats Amigues de la Infància, a càrrec d’Unicef,  de la qual Castellar del Vallès en forma part.


Les propostes plantejades per a divendres a la tarda pretenen obrir la reflexió a l’entorn dels reptes de futur en l’àmbit de l’educació com l’Ecosistema 360, que entén que l’educació s’expandeix més enllà dels murs escolars i que les fronteres del que tradicionalment ha tingut valor social i educatiu es dilueixen, a més de presentar algunes experiències que s’estan duent a terme actualment a Catalunya com és el cas del municipi de Manlleu (Osona).


Finalment, dissabte al matí es dedicarà a presentar la diagnosi del PEC i a treballar, mitjançant una dinàmica participativa, al voltant de quatre reptes: el temps fora de l’escola, el temps de migdia, el temps de vacances i “La vila educa”, és a dir, la dimensió educativa de l’espai i els serveis públics, les activitats, les festes populars o les entitats, entre d’altres. Podeu consultar més detalls sobre les jornades i formalitzar-hi la vostra inscripció al web www.castellarvalles.cat. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris