08 funkillo_617x412
Imatge promocional de O’Funk’illo de la gira ‘20 años Ajierro’ / Cedida
08/08/2019 Actualitat
“A Catalunya sempre ens han entès molt bé”

Els creadors del ‘Funky Andaluz Embrutessío’ aterren a l’escenari de Vilabarrakes 20 anys després de la seva creació a Sevilla, com a pioners del funky a Andalusia. La banda ha tornat més rodada, més adulta però amb l’energia de sempre. El seu directe, qualificat com ‘el show més pocavergonya de la història’, promet ser devastador. Ho assegura la veu del grup, Andreas Lutz.  

 

 

Cristina Domene

· Què és el ‘Funky Andaluz Embrutessío’, Andreas?
Nosaltres vam néixer com a una banda de funky però també amb tocs de metal, rock, reggae, flamenco... Com ens volien qualificar i no sabien com definir-nos, nosaltres mateixos vam dir, abans que ens posin una etiqueta, ens la posem nosaltres, i d’aquí va sorgir aquesta marca. ‘Andaluz’, perquè nosaltres cantem en andalús des del principi, amb accent, i ‘embrutessío’, perquè som ‘leñeros’, de ‘bruto’. 

 

· La gira que esteu fent és la reaparició de la banda després d’alguns anys d’aturada. 
Sí, després d’un punt i a part a la nostra carrera, vam tornar, amb Pepe Bao (baix) i Javi Marssiano (guitarra), amb un disc doble, amb tots els nostres èxits i amb col·laboracions de molts amics, “20 Años Ajierro & 30 Amigos Embrutessío’. Hem llançat també una versió molt còmica, una paròdia del Stayin´Alive dels Bee Gees, anomenada Tengo que Madurar, una declaració d’intencions, però el que tenim és musho cashondeo

 

· Capitán Cobarde, El Canijo de Jerez, El Sevilla, Javier Ojeda, Lamari, Raimundo Amador o Tomsaito són alguns dels artistes que han col·laborat amb vosaltres. Com ha estat la reacció del públic amb la vostra tornada?
Pa flipar. Portem uns 80 concerts en aquest any. Hem omplert les sales on anàvem i  hem tornat a festivals. Estem molt agraïts i ens ho estem passant molt bé. 


· Sempre heu estat una banda destacada pel vostre directe. Què trobarem al concert?
Doncs no sé què dir-te perquè en un concert nostre pot passar qualsevol cosa. Ho donem tot, tenim molta energia i els músics, de debò, són una passada tocant. Heu de venir, perquè a més de passar-ho molt bé i tenir molta conya, els nostres concerts són, com diem nosaltres, pa sacarse los bishos.  


· Heu tingut bona acollida a Catalunya?
Des de sempre. La darrera actuació ha estat a Razzmatazz. De vegades, ens heu entès millor que al sud, perquè Catalunya ha estat un lloc de molta música, molta mescla, de funcky, d’acollir concerts internacionals, festivals... De vegades però, no s’entenen les lletres, o alguna paraula, pel meu accent, però sense problemes, ens pregunten què significa això, què significa allò i ho acaben entenent...

 

· Què esteu preparant de cara al futur?
Estem amb un disc de cançons pròpies, totes originals, que s’anomenarà O’Funk’Illo terapia. Ara em toca a mi entrar a l’estudi i gravar la veu, perquè els instruments ja estan. I en uns mesos, tornar a la carretera. Ja no som els mateixos que fa 20 anys, ara tenim fills, família. Però l’esperit funk es manté. És clau portar-nos bé entre nosaltres i tenir-nos molt de respecte.  

 

Dissabte 7,  23 h
Vilabarrakes, amb O’Funk’illo, Bemba Saoco i DJ’s
Espai Vilabarrakes

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris