04   taller de suma_1440x961
Un dels   tallers que es van fer al llarg del matí organtizats per SUMA ||Q. Pascual
27/03/2023 Actualitat
La 4a Marató per la Diversitat de Suma aplega més de 2.500 persones

L'Espai Tolrà va acollir una trentena d'activitats universalment accessibles culturals i de lleure

G. Plans

La 4a Marató per la Diversitat, organitzada per Suma + Castellar, va tornar a aterrar per estendre a la població un clam reivindicatiu i sensibilitzador: les escoles són plenes de diversitat i tots els alumnes tenen el dret que les seves necessitats siguin ateses per igual. Dissabte, l'associació va organitzar una gran festa, plena d'activitats universalment accessibles organitzades per entitats de la vila, per escampar el missatge. Entre el recinte firal de l'Espai Tolrà, la Sala Blava i la plaça de la Fàbrica Nova, hi van passar més de 2.500 persones.

 

"Estem molt contents perquè hi han passat moltes persones. Tot el dia hi ha hagut gent entrant i sortint. I a més, moltes entitats del poble hi han col·laborat. Realment, veiem que Suma ja és una festa que tothom espera, que tothom s'ho passa bé, i que és una manera d'enfocar les activitats diferent, perquè tothom hi pugui participar, sigui com sigui", valora la presidenta de l'entitat, Rat Basterretxea.

 

El format d'aquest any va incorporar noves propostes, com el circ, el bàsquet amb cadira de rodes, que va comptar amb jugadors del FC Barcelona, o el karaoke, per exemple. En total, es van programar una trentena d'activitats, totes ideades per no excloure ningú, amb entitats culturals, socials i de lleure.

 

La jornada de SUMA+ també va incloure activitat esportiva inclusiva a l'Espai Tolrà ||Q. Pascual

La jornada de SUMA+ també va incloure activitat esportiva inclusiva a l'Espai Tolrà ||Q. Pascual

 

Per exemple, hi van ser presents, amb diferents iniciatives, La Taca, l'Arteneu, la Ludoteca municipal, Clau de Sol, Marian Ioga, la Coral Pas a Pas, Dansa Vital, els Gegants de Castellar, el Ball de Gitanes, els esplais Xiribec i Sargantana, Ralet Ralet, el Club Atlètic Castellar, Bitlles Catalanes, el pintor Enric Aguilar, Artcadia, Dona't Espai, els Bombers, Tucantam Drums, Atabalats, Espurnes i, com a cloenda, hi va haver el concert de versions de Miop i un discjòquei.

 

A més, hi va haver servei de beguda durant tot el dia i una botifarrada popular. Tant la música, amb els concerts a la Sala Blava, com la cultura popular, amb exhibicions a diferents hores del dia, van ser molt presents en la 4a edició de la Marató per la Diversitat.

 

L'èxit de Suma Castellar rau, en part, en l'empenta inesgotable de l'entitat per no parar fins aconseguir els objectius que es proposen. Per això, ja pensen en com créixer encara més. "L'any que ve millorarem i augmentarem les activitats, per continuar sensibilitzant sobre com és de necessari el canvi i la conscienciació", apunta la presidenta de l'entitat.

 

Tot i que en l'edició d'enguany ja no era necessitar recollir fons per fer arribar vetlladors a les escoles, ja que l'Ajuntament de Castellar ha assumit els costos que pertocarien a la Generalitat, els diners que es van recaptar aniran destinats igualment a centres educatius de la vila, perquè siguin espais on la diversitat entre alumnes s'atengui millor.

 

Per al mes de maig, Suma Castellar té pensada una activitat especial que prepara des de fa temps. Serà el Laberint dels Sentits, que es desenvoluparà al Mirador. Serà una experiència immersiva, ideada per Irene Garrido i Clara Martí, per conscienciar sobre la diversitat. "Creiem que serà molt sensibilitzador. La intenció és que tots els infants a través de les escoles, després de passar-hi, tinguin una mirada més àmplia i els faci pensar", avança Basterretxea.

Comparteix
M'agrada
Comentaris