Clara Martí Puig, Directora de la Coral Pas a Pas_617x412
Clara Martí Puig, Directora de la Coral Pas a Pas - A. Parera
30/07/2015 Actualitat
"La música arriba on no arriben les paraules"
Al setembre farà quatre anys que dirigeix la Coral Pas a Pas. Una agrupació musical formada per dos cors de persones amb alguna diversitat funcional que es troben un cop per setmana per assajar el repertori.
Anna Parera
· Qui sou la Coral Pas a Pas?
És una coral de persones amb diversitat funcional que agrupa gent de diferents entitats del poble, una és Suport Castellar, l'altra és Dismòbil i l'altra és Adips.

· Com i quan va sorgir?
L'any 2011, arran del meu projecte de pràctiques de la carrera d'Educació Social. M'ho van proposar des de l'Ajuntament. Era un repte, però m'hi vaig veure en cor.

· Com la descriuries?
És una coral que sorprèn molt la gent i a la vegada tant per al pianista que ve a tocar, per a mi, com per a ells és com una dosi d'adrenalina, és una explosió d'emocions per a totes les parts.
· Quina és l'essència d'aquesta agrupació coral?
Cantem el que cantem és una Coral molt emotiva. Sempre dic una frase: "la música arriba on no arriben les paraules" i això defineix molt aquesta coral. Pots cantar més bé o més malament, però el que importa és que a la gent li arribi el missatge que transmets cantant. Les cançons que fem totes tenen alguna cosa que a la gent els crida i cantada per ells és màgic.

· Què et va portar a embrancar-te en el projecte?
D'una banda, l'educació social m'agradava, però necessitava trobar alguna cosa que la unís amb la música i crec que aquest va ser el punt clau.

· Què és per a tu la Coral Pas a Pas?
Ara mateix és de les feines que estic fent que més m'omple. Potser també perquè és un projecte propi, me la sento molt meva. Una cosa que has creat, que has engegat, que t'ha costat i que veus com va evolucionant és com veure créixer un fill.

· Has fet un màster en musicoteràpia. És musicoteràpia la Coral?
Sí i no. Quan tu fas musicoteràpia l'objectiu no és que les coses sonin bé, sinó que les coses sonin, independentment de si és bonic o no. Amb la coral sí que anem una mica més enllà i se'ls demana, a part de l'aspecte terapèutic, que intentem sonar el millor possible dins les possibilitats d'aquest grup. A ells els faig una teràpia, en el sentit que quan acabes un concert o un assaig general per ells és una pujada d'autoestima màxima. O el fet de la constància, que ells hagin de venir cada divendres una hora i mitja a la coral per ells és imposar-se una rutina i també és terapèutic.

· Hi ha alguna cançó que us representi?
N'hi ha una que cada vegada que la fem a mi m'agrada més. Potser perquè cada vegada la canten més bé i perquè una cançó com més la cantes més teva la fas i això es nota al moment de cantar-la. És una cançó que es diu Em dónes força, que es va cantar fa temps a la Marató de TV3 i és la cançó de la Coral per tot el que diu i perquè es pot entendre des de moltes vessants.

· En quin moment podríem dir que es troba actualment la Coral?
Si ens fixem en fa quatre anys, al començament, no tenen res a veure. Es veu evolució cada dia en ells. Sóc molt crítica amb ells, però per mi sempre ho fan molt bé. L'evolució és molt positiva i s'ha de veure en ells, si no els agradés i si no veiessin un canvi no vindrien. Uns animen els altres. Vam començar que érem poquets i ara, una cosa que no passa a la majoria de corals, som més homes que dones i això és al revés sempre.

· Quina és la projecció de futur del cor?
La més important és donar-nos a conèixer a altres llocs, que no sigui només Castellar. Perquè és un projecte molt maco i la gent quan ens veu es sorprèn. I l'altra és que a mi m'agradaria gravar alguna cosa, encara que sigui una cançó, aquesta cançó que jo la veig molt enfocada a la Coral poder-la gravar, més aviat que tard.

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?

Dinàmica

Un defecte que no pots dominar?
Tossuda

Una persona que admires?
Pots admirar alguna cosa de tothom

Quin plat t'agrada més?
Qualsevol amanida

Un instrument?
La veu

Un musical?
Ara mateix, 'Germans de Sang'

Una cançó?
N'hi ha una per cada moment

Una pel·lícula?
'Intocable'

Un llibre?
'Mirall Trencat', de Mercè Rodoreda

Un indret?
Tailàndia

Un comiat?
Que vagi bé

Comparteix
M'agrada
Comentaris