19/07/2019 Opinió
Un Ajuntament obert a la ciutadania
Carol Gómez

En un moment en què es reclama més transparència i escoltar la veu de la ciutadania, la participació d’aquesta i de la resta d’agents en la definició i la creació de les polítiques, serveis i projectes de municipi que els afecten és indispensable en un model en què l’administració ha de ser el motor per assolir la col·laboració entre tots.
L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha apostat per la participació ciutadana durant molts anys. Un exemple són els processos participatius dissenyats per tal de desenvolupar l’ordenança municipal de participació ciutadana, el Projecte Educatiu de Ciutat, el POUM o el Pla Estratègic Castellar 20/20.
Entre les diferents eines de processos participatius que podem trobar actualment, l’Ajuntament entén que els Pressupostos Participatius esdevenen una  eina potent de participació directa que té la voluntat d’incloure els interessos col·lectius de Castellar (tant de ciutadania com d’entitats) en el desenvolupament i en el procés de presa de decisió de com es gastarà una part del pressupost públic.  
És una aposta clara i en ferm del nostre ajuntament: des de l’any 2016 es realitzen  anualment i, en les darreres edicions, ha posat al seu abast el 15% del recursos propis.
En aquest àmbit, aquest dimecres 17 de juliol hem realitzat la reunió entre els guanyadors de l’edició d’enguany dels Pressupostos Participatius i els tècnics de l’ajuntament per a treballar conjuntament el disseny final de cada projecte.
Aquesta participació és la que facilita millorar les polítiques públiques del nostre municipi i construir una ciutadania més compromesa en què tothom hi té cabuda.
Des de l’Ajuntament us animem a participar en aquesta experiència per fer possible una administració més oberta al conjunt dels ciutadans i ciutadanes de la nostra vila.

Comparteix
M'agrada
Comentaris