06/07/2018 Opinió
D’un cotxe vermell aparcat davant la penya blaugrana i un llaç groc
Rafa Homet

Escric aquest article -coses de la tecnologia- camí de Figueres, per a fer arribar tot l’escalf, ni que sigui cridant ben fort, a la Molt Honorable Presidenta del Parlament Carme Forcadell i a l’Honorable Consellera Dolors Bassa. Està previst que aquestes dues grans dones arribin avui a l’Empordà a seguir pagant condemna per no haver comès cap delicte, després d’uns llargs mesos a la presó d’Alcalá-Meco.
L’estat espanyol continua mantenint hostatges per impedir l’acció política que ha de sorgir del mandat clar que la voluntat popular va manifestar l’1 d’octubre: la República.
La gent d’ERC seguim treballant per la República Catalana per totes les vies democràtiques possibles, i ho fem necessàriament compatible amb la demanda dels drets humans més bàsics, un dels quals és que cap persona innocent ha d’estar a la presó. 
I ara en tenim massa, de persones innocents a la presó o a l’exili. Perquè una de sola que n’hi hagués, hauria de ser intolerable per a qualsevol demòcrata.
És per aquest motiu que vam demanar al ple de Castellar que la façana de l’Ajuntament de Castellar lluís un gran llaç groc en defensa dels drets humans, com llueix orgullosament la bandera de l’arc de Sant Martí per a reclamar els drets de tota la ciutadania, sense excepcions, o la pancarta de Som Escola, o la de tantes i tantes causes justes que defensem com a poble i que ens fan ser un xic millors.Incomprensiblement, el grup de govern de l’Ignasi Giménez es va negar a penjar el llaç groc a la façana del Palau Tolrà. I, camí de Figueres, em continua venint la mateixa imatge al cap: la de tants i tants matins que ens hem creuat amb la Carme Forcadell quan ella aparcava el cotxe davant la penya blaugrana, al principi del c/ Molí, i enfilava pujada amunt cap al seu lloc de treball al carrer Major.
M’hauria agradat un gest simbòlic de l’ajuntament del poble que l’ha acollit tants anys. Un gest cap a ella i cap a la resta de presos polítics i exiliats.
Ara els presos són prop de casa, però els volem en llibertat.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris