IMG 8188_617x412
Dos dels participants al taller construint el seu personatge / I. VIZUETE
13/11/2019
La ciència s’instal·la a la biblioteca

L’equipament va oferir un taller per a infants emmarcat en la Setmana de la Ciència

La Biblioteca Municipal Antoni Tort va organitzar dilluns un taller anomenat ‘Thinkering set’ emmarcat en la Setmana de la Ciència, que se celebra a Catalunya fins al 17 de novembre i adreçat a infants d’entre 5 i 10 anys. Durant aquests dies es programen tot un munt d’activitats de divulgació científica arreu del territori. 

 

L’equipament municipal ha organitzat dos tallers conjuntament amb SmARTions, un equip de pedagogs, professors, enginyers, informàtics i divulgadors que ofereixen extraescolars de tecno-ciència per a nens i nenes de 3 a 12 anys. Dilluns va tenir lloc el primer. Fent servir les mans els petits creadors van confeccionar una edificació de disseny lliure amb material quotidià. “La noia que feia el taller, l’Estefania, va portar tot de coses i els nens i nenes van poder crear amb allò. L’encarregada els donava indicacions de com podien unir les peces i ho feien segons la seva imaginació. Van crear uns personatges divertidíssims, molt macos”, va explicar la responsable de la biblioteca, Carme Muñoz.

 

Els temes centrals de l’edició d’enguany de la Setmana de la Ciència són, d’una banda, la taula periòdica, amb motiu de l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics, i, de l’altra, diferents persones que han estat referents, com el polifacètic Leonardo da Vinci, en commemoració dels 500 anys de la seva mort.  “Un dels objectius de la biblioteca és ajudar i acompanyar amb l’aprenentatge. És molt adequat donar a conèixer el coneixement”.

 

Els tallers continuen dissabte 23 de novembre amb la proposta de robòtica titulat ‘Scriblings’, a on els participants construiran un petit robot capaç de fer dibuixos automàtics infinits i aleatoris. “En principi són 10 places, però segons com vagi la cosa es podran afegir”.  La proposta és per a infants d’entre 5 i 10 anys. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris