0F8A2001 7FD2 4965 8EAA D86FAC3DEC77_1440x961
Col·loqui de Junts per Castellar a l'auditori Miquel Pont
06/02/2023
Junts per Castellar posa el focus en l'aposta per les energies renovables

La formació va organitzar un col·loqui amb experts del sector per alertar sobre la situació de Catalunya

Catalunya té molt camí a recórrer en la carrera de la transició energètica. Aquesta és una de les conclusions que es va poder extreure del col·loqui que Junts per Castellar va organitzar, dissabte al matí, a l'Auditori Miquel Pont, sota la presentació del candidat a les eleccions municipals de maig, Joan Juni, i la moderació de l’ecòloga i regidora del grup municipal Esther Font.

 

El col·loqui, encapçalat pel lema Parlem Clar, va comptar amb ponències de nivell: Manel Torrent,  ex director General d’Energia, Seguretat Industrial i Seguretat minera  i actual director de l’Agència d’Energia de Barcelona i Coordinador d’Energia al partit; l’assessor energètic Salvador Salat, autor del llibre Diccionari de la Transició Energètica- Energia de la A a la Z; Jaume Morron, soci i director de DialEc Comunicació per la Sostenibilitat, una microagència de comunicació especialitzada en l’acceptació social dels projectes de renovables; i Pep Puig, doctor en enginyeria industrial especialitzat en tècniques energètiques impulsor del primer projecte eòlic comunitari, vicepresident d’Eurosolar i membre del Grup de Científics i Tècnics per un Futur no Nuclear. 

 

"Ens hem de posar les piles a l'hora d'apostar per les energies renovables, estem endarrerits", destaca Juni. "Al col·loqui va quedar en evidència que el nivell d'energia renovable a Catalunya és del 7%, per sota de la mitjana espanyola (sense comptar Catalunya), que ronda el 20%, i dels objectius europeus. És un greuge que cal solucionar, amb més plaques solars, entre altres mesures", afegeix.

 

El líder de la formació valora positivament que la gent sortís satisfeta del col·loqui, per l'alt nivell dels participants. En els pròxims dies, detallaran més propostes semblants, com per exemple un col·loqui sobre el reciclatge. 

 

"Es preveu que la demanda en electricitat augmenti molt en els propers anys, per tant, és clau i inexcusable invertir en renovables", insta Esther Font. "La transició energètica es fa en primera persona, més que mai les decisions i les actuacions personals son imprescindibles per revertir la situació", afegeix la regidora. 

 

 

"Al Vallès occidental ens caldria, (complint les directrius europees d'estalvi i eficiència i pensant en les necessitats previstes pel 2040, més de 5000MW per ser 100% renovables", adverteix. "Per assolir els reptes que tenim, calen decisions polítiques valentes, trencar autarquies i entendre la solidaritat entre territoris, posant com a Kilòmetre 0 a Catalunya". 

 

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris