ASA9144_1440x961
La dificultat tècnica de la Corriols del Vallès és una de les qualitats més valorades pels participants en la cursa. Albert San Andrés
06/03/2020 Esports
Villalba i Caballero guanyen la Corriols

Rècord de participació en la prova del CA Castellar en una edició marcada per un error de traçat en la cursa curta

Albert San Andrés

La sisena edició de la Corriols del Vallès serà recordada per dues dades: el rècord d’inscripció en la cursa i la confusió en el traçat dels 14k, dos aspectes que van marcar la prova castellarenca de diumenge passat.


Amb l’expectació de ser la quarta i definitiva prova de la Copa Vallesana de Trail, Castellar va centrar l’atenció del trail vallesà amb tres recorreguts –MiniCorriols, 14K i 24K– que van ser la principal atracció d’una competició que ja s’ha arrelat en la temporada de trails de muntanya.


Puntualment, a les nou del matí es va donar el tret de sortida a la de recorregut més llarg, en una arrencada marcada pel fort vent, que els corredors van haver de suportar durant el trajecte, ja que la pujada a cims com el Pic del Vent va incrementar aquesta sensació. Mitja hora després ho feia la 14K, una cursa que havia de donar sorpreses durant el recorregut.

 

 Sortida de la Mini-Corriols des del camí del Puig de la Creu. || A. San Andrés

 Sortida de la Mini-Corriols des del camí del Puig de la Creu. || A. San Andrés


Immediatament després la trentena d’infants que van disputar la MiniCorriols també prenien la sortida en un punt del descens d’entrada a Castellar en el camí del Puig de la Creu. Guillem Milla, Éric Cruz i Adrián Cruz van completar el podi d’una categoria en què tots els participants es van emportar premi.


Mentrestant, les primeres notícies que van arribar a meta van ser les de la confusió al punt 15, on s’ajuntaven les dues curses i on els de la cursa curta que havien de baixar, giraven per trobar-se els de la llarga de cara, fent en molts dels casos fins a sis quilòmetres més de recorregut. Amb l’errada, eren molts els que acabaven per un camí diferent, cosa que capgirava les posicions de la cursa, motiu pel qual l’organització decidia premiar els primers a arribar a meta i els primers a arribar al primer avituallament i deixar la resta sense posició final: “La resta de participants disposen de temps oficials, però no de classificació, ja que no és possible definir qui i quina distància va fer de més cada participant” van declarar amb els resultats definitius, que van fer-se oficials dos dies després.


“Ha estat un èxit de participació, amb gairebé 450 corredors, tot i que un petit problema amb el recorregut ha fet que els atletes no l’hagin pogut completar del tot” va explicar l’organitzador Marc Villanueva, que va remarcar que “el treball dels voluntaris ha estat excel·lent, malgrat l’errada del traçat”.


Des del CAC “s’ha lamentat profundament l’infortuni a la classificació, però es valora amb gran satisfacció l’enorme ambient esportiu de curses de muntanya respirat a Castellar tot el diumenge al matí”.

 

El guanyador dels 24k, Eduard Villalba en el descens anterior a l'entrada a Castellar.

El guanyador dels 24k, Eduard Villalba en el descens anterior a l'entrada a Castellar. || A. San Andrés


Així doncs, Emili Rafecas, Aniol Riba i Jaume Busquets van conformar el podi paral·lel al dels guanyadors absoluts de la prova. Eduard Villalba en categoria absoluta i masculina i Tabita Caballero en femenina van ser els guanyadors de la 24k, mentre que Nhoa Costas i Aníbal Fidalgo van ser-ho en la curta.


Pel que fa als atletes locals, la millor era Cristina Juni, en setena posició dels 24K, mentre que en els 14K, Montse Rodríguez (CA Castellar) va acabar en segon lloc.  

 

Podeu veure totes les fotos de l'organització fent clicant aquí.

Podeu consultat els resultats aquí.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris