DSC 4766_1440x961
Albert Cadafalch va ser una de les peces clau del partit, però va acabar elimiant per cinc personals. Albert San Andrés
20/03/2023 Esports
La victòria s'escapa per poc al Puigverd

El CB Castellar va manar tot el partit, però el Vedruna va reaccionar en l'últim quart

La tercera victòria de la temporada haurà d'esperar, però la imatge donada pel CB Castellar enfront del Vedruna Gràcia va ser molt diferent de la de partits anteriors. L'equip groc-i-negre va manar durant 30 minuts, però va deixar escapar la victòria en els últims 10, amb cinc homes menys, mostrant la total conversió a l'estil que Josep Bordas ha imposat a l'equip des de la seva arribada.

Guanyar i mantenir la categoria serà difícil, d'això tothom és conscient al CB Castellar, però el relleu generacional ja és un fet en el club. La mescla de veterans i joves ha d'aportar experiència als segons, en una temporada de trànsit cap a les noves generacions del bàsquet castellarencs. A falta de refermar aquesta realitat, veterans com Albert Cadafalch, David Junyent, Jordi Gorina o Pau Viladomat continuen sent peces clau per mantenir amb vida a l'equip en els partits.

I així es va reflectir enfront del Vedruna Gràcia barceloní, on van ser determinants en els primers minuts, juntament amb un David Corominas que continua creixent cada setmana que passa. Els groc-i-negres van saber contrarestar l'esperit dels de la Ciutat Comtal, tot i veure's llastrats en excés per les personals. Un 11-13 al final dels primers minuts, que el rival va capgirar des del tir lliure en l'últim minut.

Però l'equip va tornar a reaccionar en el segon període i els triples van ser decisius pel parcial. Amb dos equips que viuen del perímetre i sense homes d'alçada en l'interior, el Castellar va saber dominar el joc, tot i tornar a veure's perjudicat per un criteri arbitral poc clar a l'hora d'assenyalar les faltes a banda i banda. A més, l'equip va perdre a Aleix Canalís per lesió.

Amb un 29-26 al descans i bones sensacions, el Castellar va sortir a fer un tercer quart, on Cadafalch i Gorina van posar-se l'equip a l'esquena, arribant a mantenir una renda de 10 punts en els instants finals, arribant als últims 10 minuts amb 46-39 al lluminós del Puigverd.

En la recta final, l'equip va fer aigües. Principalment per una nova lesió -Pau Figueras- i tres expulsions -Cadafalch, Jiménez i Coromines- que van minvar la capacitat ofensiva de l'equip. Com en el segon quart, les personals van ajudar als barcelonins que anotaven set dels 13 punts des del tir lliure -en el segon, 6 de 13- i el criteri va perjudicar clarament l'equip local.

El nivell irregular dels arbitratges és un aspecte que malauradament es repeteix en massa ocasions en les categories amateurs, on ser l'equip de la part baixa sempre repercuteix de manera negativa.

Tot i això, l'equip amb només sis punts va aconseguir forçar la pròrroga en els últims segons, tenint, fins i tot, una possessió per guanyar. En els cinc d'afegit, el Vedruna es va imposar amb un parcial de 4-9 que els fa sumar l'onzena victòria de la temporada.

"Hem jugat molt bé 35 minuts i cinc on no hem estat tan bé, però hem pogut entrar en la pròrroga. Les personals i lesions ens han fet molt mal i ho hem pagat. En l'afegit hem tingut petits detalls que el rival ha aprofitat per a guanyar. Crec que l'esforç de l'equip ha estat molt bo i que mereixíem millor resultat" va explicar Bordas. "Els nois han fet un bon partit, però els rivals no perdonen i quan hem abaixat el ritme ens han superat".

El tècnic creu que "tot i haver perdut jugadors clau com l'Albert Germà, les baixes de l'Oriol Real i del Marc Figueras pel partit o les dels germans Cano, que per motius personals no poden continuar amb nosaltres, hem donat la cara. Amb jugadors molt joves s'ha treballat molt i s'ha estat a l'altura. Hem sabut donar la cara i ho continuarem fent" conclou.

Aquest era un partit clau, ja que la pròxima setmana, l'equip visita la pista del Mollerussa, un dels rivals de la part baixa de la taula. Una victòria enfront del Vedruna i un altre a les terres de Ponent, podria haver acostat a la promoció d'ascens a l'equip groc-i-negre, que, tot i això, continuarà intentant fer-ho de nou a Lleida.