Albert Cadafalch amb 20 punts ha estat el millor del partit. Albert San Andrés
16/12/2019 Esports
Victòria per acomiadar l’any a casa (69-49)

El CB Castellar supera al CN Tàrrega i suma la segona consecutiva

Segona victòria consecutiva del CB Castellar, després de superar al CN Tàrrega (69-49) en un partit on tot i no brillar, l’equip ha estat suficientment efectiu per a guanyar a un rival que només ha oposat resistència en la primera part.

Aquest era el partit de les necessitats per a dos equips de la part baixa de la taula, tot i que els de les Terres de Ponent eren els que amb més urgència necessitaven la victòria per evitar el fanalet vermell de la categoria. El Castellar, després de guanyar en l’últim segon al Cercle Catòlic, superava en un partit als lleidatans, tot i que la victòria del Reus Ploms enfront del Castellbisbal deixava l’última posició molt a prop en cas de derrota.

El començament era avorrit per part dels dos equips, que amb molts errors en tir, aconseguien només un raquític marcador de 2-2 en els primers cinc minuts. Tot i així, el Castellar es mostrava confiat sota cistella en defensa, aconseguint imposar-se en el rebot. En atac però, un 0 de 4 en triples donava ales als lleidatans que amb tres triples marxaven al descans amb un contundent 9-18.

Sense gaire brillantor però fent gala d’una efectivitat esclafadora, els groc-i-negres aconseguien cinc triples en les vuit cistelles anotades, capgirant el marcador al descans i marxant 30-28. En la banda contrària, de les set cistelles anotades, quatre eren de tir lliure i la resta de dos.

Tot i intentar anular a Albert Cadafalch amb una defensa a l’home a tota pista, Albert Cadafalch començava a fer de les seves -aconseguint cinc triples al partit- i iniciava el tercer període amb una jugada de tres. Un parcial de 7-0 inicial decantava el partit definitivament i a dos pel final el màxim avantatge de 10 punts (45-35) ja es feia insalvable per a un descafeïnat Tàrrega.

L’últim quart era un mer tràmit per sumar la segona victòria consecutiva, igualant la millor ratxa de la temporada, aconseguida amb les dues victòries enfront del Reus i del Castellbisbal. Un 11-0 en l’últim minut -amb vuit punts i dos triples d’Albert Germà- deixaven el 69-49 final al marcador del Puigverd. Albert Cadafalch amb 20 punts ha estat el màxim anotador del partit. Germà amb 14 ha estat el segon del seu equip.

“Content pel treball, content per veure que tot i veure l’equip ha jugat malament ha seguit lluitant. Hem començat una mica fluixos i ells han fet els millors minuts al primer quart. La clau ha estat la defensa. En el moment en què hem començat a pressionar, saltar i canviar homes els hem precipitat i els hem deixat sense molts recursos” ha explicat el tècnic Quim Pérez-Alarcón després del partit, afegint que “és important saber que som un equip que ha de lluitar sempre. Quan estem encertats tenim opcions de guanyar a qualsevol, però si no encertem, hem de seguir lluitant perquè sinó sí que patim. Això és una cosa que hem fet bé. Sense estar inspirats, la gent s’ha buidat en defensa i ho han donat tot. Quan hem aconseguit anotar dues o tres seguides la diferència ha estat de 20 punts”.

La victòria “és un resultat que ens ha d’ajudar a agafar confiança per seguir treballant. Ja portem quatre victòries. Hem de millorar moltes coses però és molt important guanyar partits” conclou.

Aquesta és una bona victòria abans de visitar la pista del CB Artés, que ha perdut la imbatibilitat després de caure en el derbi del Bages (76-52) d’aquesta jornada enfront del CB Navàs. Aquest partit tancarà l’any en lliga pel club groc-i-negre.