ASA4489_950x634
Carlos Saavedra en el moment del xut del gol de l'empat a dos. Albert San Andrés
12/01/2020 Esports
La UE Castellar ensenya els galons i suma tres punts amb remuntada inclosa

Els de Juan Antonio Roldán a un pas de ser campions d’hivern després de superar 5-2 al San Lorenzo

Segueix la ratxa victoriosa de la UE Castellar en lliga, amb una nova victòria enfront de la UD San Lorenzo de Terrassa. Els blanc-i-vermells van ser capaços de remuntar un 0-2 advers i golejar a un rival que va perdre la força en la segona part. A un partit d’acabar la primera volta, l’equip es postula com a campió d’hivern.

No era aquesta una jornada gaire propícia per l’equip castellarenc, amb les baixes per malaltia d’Aitor Granados i Toni Murillo, dos titulars amb molt pes en l’alineació de Juan Antonio Roldán. La baixa de ‘Grego’ Carreras, que ha fitxat pel Marina-Can Gambús sabadellenc, a banda de la lesió del porter Andy Garcia -amb un dit trencat- i de Leo Saavedra van deixar en quadre a l’equip local, amb l’única novetat del fitxatge estrella de Jairo Díaz, procedent del Sabadell Nord de Primera Catalana.

Fred com el temps va començar el partit pels locals, que sense haver-se centrat encara amb el joc veien com Xavi Pérez (4’ i 10’) els hi feia dos gols idèntics als primers compassos: centrada des de l’esquerra i rematada de cap des de l’interior de la petita. Tres xuts a porta i dos gols que no van aconseguir descentrar als castellarencs, que tot i dominar la possessió els hi va costar un quart d’hora trobar el seu joc.

I va ser gràcies a un clar penal sobre Marc Estrada, que era tombat a la dreta de la porteria quan s’escapava pràcticament sol. ‘Rodri’ va executar la pena màxima a la perfecció amb un xut ras a la dreta del porter, que no va ser capaç d’endevinar la trajectòria.

Amb l’1 a 2 eren els blanc-i-vermells qui per fi trobaven el camí, recuperant les sensacions i aclaparant a un lluitador San Lorenzo, que tot i seguir-ho intentant, començava a notar el cansament per la pressió inicial.

Una recuperació en la sortida d’un córner va acabar amb la pilota a la banda, on Carlos Saavedra afusellava mil·limètricament la porteria visitant per aconseguir la igualada, resultat amb el qual s’arribava al descans.

I era en la segona on es va acabar el partit. Domini absolut dels locals, que eren capaços de capgirar el resultat en cinc minuts. Estrada pentinava un precís centre de Jan Marc per fer el 3-2 que va encarrilar la golejada. Amb 12 gols, Estrada és el tercer millor davanter de la categoria.

Marc Estrada és el màxim golejador de l'equip amb 12 gols.

Marc Estrada és el màxim golejador de l'equip amb 12 gols. || A. San Andrés

El San Lorenzo però, encara tenia forces per arribar a batzegades a la porteria de Pau Roldán, molt segur sota pals i capaç de blocar les dues ocasions clares.

Al 60, Jairo Díaz feia la primera aparició sobre el terreny de joc en la nova etapa com a jugador castellarenc, deixant detalls de molta qualitat i iniciant la jugada del quart gol al 77, on una desmarcada per la banda era suficient per penjar una pilota amb posterior remat de Saavedra, que aconseguia el doblet.

Amb el 4-2 i el partit decidit, el lateral Marc Sánchez s’afegia a la festa arrodonint el marcador amb el cinquè gol i certificant una important victòria que els apropa encara més al campionat d’hivern, un títol honorífic que arriba com a premi a la gran regularitat de l’equip en aquest inici de lliga.

“Uns primers 15 minuts on ells han jugat amb molta intensitat i nosaltres encara no havíem sortit del vestuari. Això ens ha costat dos gols. Hem estat imprecisos i precipitats, però hem aconseguit empatar, per resoldre el partit amb eficàcia a la segona meitat” va apuntar el tècnic Juan Antonio Roldán després dels 90 minuts. Tot i estar a prop de ser campions d’hivern, l’entrenador no li vol donar gaire importància a aquest fet, ja que “això no et dóna cap títol ni et fa ascendir de categoria. L’única importància és seguir sumant i estar al mateix lloc al final de lliga”.

Amb gairebé tota la primera volta feta -només queda el partit de la pròxima setmana enfront del Pajaril-, el tècnic va valorar la feina feta pels seus homes durant els primers 16 partits: “Tenim un grup molt maco de jugadors. Un vestuari molt solidari i competent, que treballa al màxim durant la setmana i es buida als partits. Hi ha molt compromís i implicació i això és el més important per a un entrenador”.

Roldán també va valorar la incorporació a la davantera de Jairo, evidentment una de les notícies de la jornada per l’equip, assenyalant que “Jairo és Jairo. És un punt i a part. Un jugador amb una qualitat brutal, que és capaç de crear ocasions i que complica molt a les defenses. És un jugador diferent, tot i que és cert que encara li falta ritme de competició, però queda molta temporada i ell està content d’estar a casa. Aportarà molt en un vestuari on serà un més” conclou.

La UE Castellar segueix al lideratge de la categoria amb vuit punts d’avantatge sobre l’Olímpic Can Fatjó de Juan Carlos Rodríguez, a falta de la disputa del partit d’aquesta jornada enfront del Badia. Del resultat de l’Olímpic depèn que els blanc-i-vermells siguin o no campions d’hivern al terme d’aquesta jornada. A banda, els de Rubí encara  esperen la resolució del partit enfront del Llano, suspès amb empat a dos al marcador.