DSC 6946_1440x961
Els jugadors de la UE Castellar celebren el primer gol a Gurb. Albert San Andrés
08/01/2023 Esports
Els torrons no li pesen a la UE Castellar (1-5)

L’equip blanc-i-vermell arrenca el 2023 amb una golejada enfront del Gurb

28 dies després, el primer equip de la UE Castellar va tornar a jugar un partit de lliga i ho va fer com si res hagués canviat des del passat 10 de desembre: va golejar a la UE Gurb per 1 a 5 amb doblet del pitxitxi Carlos Saavedra, que segueix com a màxim golejador del grup 4 de Segona Catalana amb 11 gols en 12 partits. L’equip suma la setena victòria consecutiva i no perd des del nou d’octubre, acumulant vuit victòries i un empat.

La incertesa de com aniria a Gurb era l’interrogant de tothom abans del partit. Amb gairebé un mes d’inactivitat en competició, amb una jornada de descans just abans de l’aturada per Nadal, els blanc-i-vermells visitaven el camp del cuer. Un viatge a priori senzill, però que podia convertir-se en un partit trampa que condicionés les següents jornades de l’equip. No es podia fallar.

Amb les baixes d’Abde i de Marc Sánchez, la principal novetat era el retorn d’Iker Roldán a la disciplina del club, després de no haver gaudit de minuts al Sant Cugat de Primera Catalana.

Aviat va començar a calar el fred osonenc en els assistents al partit entre primer i últim, un aspecte que no es va veure reflectit al camp, on els locals van sortir amb força, davant de la pausa que els visitants volien donar-li al joc. Només 23 minuts va aguantar la defensa dels de David Gibaja, quan el Castellar els agafava descol·locats a la contra, just després d’anul·lar-los un gol per fora de joc. Marc Ruano no va fallar, fent el seu sisè gol de la temporada.

Amb les forces equilibrades, però amb el domini dels visitants, encara es gaudia de diverses ocasions a les dues bandes, tot i que sense concretar, arribant al descans amb el 0-1 i amb el tècnic local expulsat per doble groga.

A la represa, el Castellar va imposar el seu ritme en tots els aspectes del joc. La pausa i el control van ser superiors a l’ímpetu i la lògica presa dels locals, que tot i intentar-ho, no van aconseguir superar Pablo Martín. A poc a poc, els de Juan Antonio Roldán i Santy Fernández van anar guanyant metres, tot i haver canviat a tres jugadors al descans. Carles Peñalver va marxar després d’un fort cop al cap als minuts inicials i acabar els 45 minuts. David López per motius personals i Jan Marc Roldán per tornar a tenir molèsties al turmell.

Víctor Moreno, Álex  Moreno i Álvaro Almazán van fer oblidar els seus companys amb motius de pes durant tota la segona part.

I als 63 minuts va aparèixer Saavedra amb una de les seves fuetades, fent el 0-2 creuant una pilota imparable pel porter i que va noquejar els roig-i-negres. Tot i això, van saber recuperar-se i un malentès entre la defensa i el porter castellarenc va significar l’1-2, un gol que no va servir per a canviar el signe del partit.

Saavedra assistit per un magistral Ángel Ambrosio al 78’, Álex Moreno de jugada personal per l’esquerra al 82’ i Ambrosio amb una vaselina al més pur estil Romario al 86’ van destrossar els ànims d’un rival, que no es mereix la posició que ocupa veient el joc que practica, però al qual la precipitació i els errors els condemnen, com va passar en el partit d’anada (4-1).

“Era un partit que al cos tècnic ens feia una mica de por per venir després de l’aturada i  per ser amb el cuer, tot i que potser no ho mereixen. Ha estat un bon partit dins de la complicació que podia tenir i a més, molt important perquè jugadors que juguen menys del que deurien com Álex o Ambrosio han marcat i és molt important per a ells i per l’equip” va explicar Juan Antonio Roldán.

L’equip comença la pròxima setmana el seu Tourmalet particular, on haurà de coronar els principals cims de la categoria: Puig-reig, Sant Quirze i Berga, amb l’únic parèntesi del Voltregà. Tres dels quatre equips que lluiten amb el Castellar per ocupar les tres primeres places que donen dret a la lligueta d’ascens. “Tots els partits són molt importants en aquest mini-lliga. El del Puigreig de la pròxima setmana també ho serà. Però hem d’anar partit a partit i setmana a setmana i intentant sumar el màxim possible de punts” va afegir el tècnic.

Els resultats de la jornada han estat força propicis per l’equip, ja que el Berga va caure a casa enfront del segon, el Joanenc (0-3), el Puig-reig va perdre amb el Junior (3-4) i el Sant Quirze va empatar a tres amb el Vic Riuprimer. L’escletxa de punts s’obre encara més i el Joanenc és a tres punts -amb un partit més-, Berga a set, Puig-reig a nou i Sant Quirze a 11. La pròxima setmana, el Puig-reig (dissabte, 17:00 h) visitarà el Joan Cortiella.

La pedrera també respon

D’altra banda, els equips de la base també han arrencat l’any amb bones sensacions i l’amateur B de Tomás Ramos va aconseguir rascar un punt al camp del Sant Cristóbal C, després d’empatar a dos i el juvenil A de Toni Herrera va golejar per 8-0 a l’Escola de Futbol Sabadell, per a continuar una setmana més com a líder del grup 41 de la Segona Juvenil, sumant 10 victòries en 10 partits.