Xavi Vernet ha estat un dels protagonistes del partit. Albert San Andrés
24/03/2019 Esports
Sumar i seguir (5-5)

L’HC Castellar empata amb el Ripoll en una nova gran actuació

Un altre gall hauria cantat si l’equip grana comencés ara la lliga. Després de tota una volta sense sumar cap punt i amb aquest llast sobre l’esquena, els de Ramon Bassols han aconseguit puntuar per tercera jornada consecutiva, després d’aconseguir un empat (5-5) enfront de l’HC Ripoll, un rival que lluita per la promoció d’ascens.

Tot i la fredor inicial del pavelló Dani Pedrosa, els granes saltaven a la pista amb la intenció de dominar el partit i sumar tres punts que els deixessin a només set del seu màxim rival en la lluita per la promoció de descens. Els de Bassols però, tornaven a pecar d’ingenuïtat als sis minuts de partit, quan l’equip verd aconseguia el primer gol en la segona situació de perill important del partit.

El Castellar era l’amo i senyor de l’esfèrica però la punteria seguia fallant sobre el terratzo, seguint la tònica de les últimes temporades. L’empenta dels locals mantenia tranquil·la la grada, que seguia amb tranquil·litat el joc del seu equip.

Al minut nou, Jordi Vegas recuperava prop de la porteria rival i assistia a Gerard Tantiñá que amb un tir col·locat aconseguia empatar el partit.

Eren els millors minuts del Castellar, que creia en el seu joc i en les seves possibilitats. El rival es veia sorprès per l’empenta grana i havia de replantejar-se l’actuació sobre la pista. Al 12, Guillem Plans aconseguia escapar-se des del mig camp i es plantava sol davant del porter rival per anotar de cullera el 2-1, davant del deliri de la grada que per fi despertava.

Un minut després Tantiñá feia el 3-1 en una contra i deixava al rival totalment noquejat, demanant poc després temps mort l’entrenador del Ripoll.

El minut feia reaccionar als del Ripollès que aliats amb la fortuna enviaven una pilota al pal, que rebotava en l’esquena de Sergio Ruiz per entrar per la línia de gol al minut 17. Dos després empataven el partit, en una jugada d’estratègia prop de la porteria, on l’àrbitre s’empassava una falta de targeta per una forta empenta a Guillem Plans abans del llançament. Amb un injust 3-3 s’arribava al descans.

L’arrencada de la segona agafava als de Bassols encara al vestuari i s’empassaven dos gols: el primer per una pèrdua de Xavi Vernet al mig-camp i el segon amb una aixecada d’estic per sobre dels caps del davanter rival que el col·legiat no sancionava incomprensiblement. El 3-5 enfonsava als granes i tota la feina aconseguida a la primera part.

Amb més cor que cap, els castellarencs no llençaven la tovallola i es bolcaven a l’atac, fent patir en defensa, amb un Sergio Ruiz impagable de nou, salvant pilotes amb mans i peus. A 6:45 del final, l’àrbitre compensava l’errada del cinquè gol visitant, invalidant un gol legal del Ripoll, que Ruiz treia de dins la porteria.

El Ripoll ha estat un rival veterà i força dur en el joc

El Ripoll ha estat un rival veterà i força dur en alguns moments del joc || A. San Andrés

S’acabava el temps al Pedrosa i feia la impressió que el lluminós ja no es mouria, abans que Vernet esmenés l’error del quart gol amb una recuperació i posterior anotació. Quedaven encara cinc minuts pel davant i els gironins portaven nou faltes.

El partit es convertia en un atac-i-gol constant per dos equips que necessitaven sumar els tres punts i la desena es feia esperar massa.

A 21 segons del final Vegas era objecte d’una clara falta al mig camp i Vernet s’encarregava d’anotar l’empat a cinc definitiu, que tot i sumar un punt contra un rival molt complicat deixava un regust amarg per la victòria perduda.

“Aquest era un dels partits més difícils que ens quedava. Ha estat un partit molt obert a la primera part i s’ha decidit als últims minuts. Hem tingut la sort de cara empatant a falta de 18 segons. Hem intentat buscar la pressió per guanyar però no ha sortit. Tot i així un empat contra un equip així sempre és important” va explicar el tècnic local després del partit. “Ho seguim tenint molt complicat i no podem fallar dos punts. Ara tenim tres jornades que juguem divendres i hem de sumar els nou punts” va afegir.

L’HC Castellar suma la tercera jornada consecutiva puntuant, una situació que encara no s’havia donat aquesta temporada, però Bassols no es conforma afirmant que en el que resta de lliga “tenim l’obligació de puntuar. Estaria més content amb els tres punts, i marxem amb el sabor agredolç de no haver guanyat, una situació que s’està repetint massa vegades ja, però hem de valorar la situació en la qual estàvem i en la que estem ara. L’equip està crescut i ho hem d’aprofitar per seguir endavant”.

L’equip queda a nou punts de l’objectiu, que és agafar a l’Arenys de Mar per jugar la promoció de descens. L’Arenys però encara ha de jugar el seu partit d’aquesta jornada enfront del CP Roda, un rival que vol aconseguir l’ascens de categoria.