A7303395_1440x961
A la Ruta de les Ermites, Sant Pere d'Ullastre va estrenar el recorregut com a lloc emblemàtic de la marxa, que va tenir lloc diumenge 11 d'abril. || Q. PASCUAL
12/04/2021 Esports
La Ruta de les Ermites celebra una exitosa edició especial

Les ganes de fer la prova del Centre Excursionista de Castellar es van notar diumenge en el bon ambient i celeritat dels participants

 

Marina Antúnez

Diumenge, 11 d'abril del 2021 es va dur a terme la XIII Ruta de les Ermites Edició Especial, organitzada pel Centre Excursionista de Castellar. Un total de 250 persones hi van participar. Aquesta és una caminada bianual inclosa al Circuit Català de Caminades de Resistència de la FEEC. L'any 2020 es va haver de cancel·lar i, enguany, s'ha reprès adaptant-la a les circumstàncies que imposa la Covid.  

 

Com a canvis més destacats, la modificació del recorregut restringint-lo a la comarca i traslladant l'itinerari a pistes amples, que aquest 2021 va tenir un total de 45,6 quilòmetres. També, minimitzar els punts de control - n'hi va haver 8 enguany - per evitar les aglomeracions, limitar el número de participants, evitar els avituallaments tipus buffets i donant bosses individuals, i realitzar les inscripcions només per Internet, mitjançant la web de la FEEC. 

 

 

A la sortida, que es va fer de 7 h a 8.15 h del matí des d'El Mirador del municipi, els membres del Centre Excursionista de Castellar i diversos voluntaris van vigilar que es complís la normativa. En aquest sentit, es van augmentar els punts d'entrega de dorsals "posant quatre cues separades de persones i donant els dorsals just abans de sortir", apuntava Josep Serrà, membre de la junta del CEC. 

 

La marxa de la Ruta de les Ermites va començar esglaonada i en direcció a Sant Pere d'Ullastre. A més d'aquesta ermita, també es passaria per l'Ermita del Puig de la Creu, l'Ermita de les Arenes i l'Ermita de Sant Feliu del Racó, a més d'altres llocs emblemàtics com Can Mariner i Can Quer, Can Cadafalc, el Pla de les Forques, Coll Monner, el Castell de Pera, la Vall d'Horta - amb Can Brossa i La Muntada -, El Sabater Vell, Can Juliana, Fontscalents,  fins a Can Barba i el nucli de Castellar.

 

Cada participant va portar el seu propi got, a fi d'assegurar un subministrament de beguda segur als punts d'avituallament, que van estar atents a l'arribada progressiva de participants. "En alguns avituallaments, fins i tot  hem plegat una estona abans del previst perquè ja havia passat tothom", deia una de les responsables del punt d’avituallament a la Vall d'Horta, com a nota positiva de la celeritat amb la que els marxants van fer la ruta. 

 

El president del CEC, Rafa Serra, parla amb el veterà excursionista, Albert Antonell, a l'Ermita de les Arenes, control 8 de la Ruta de les Ermites. || Q. PASCUAL

El president del CEC, Rafa Serra, parla amb el veterà excursionista, Albert Antonell, a l'Ermita de les Arenes, control 8 de la Ruta de les Ermites. || Q. PASCUAL

 

 

Pel que fa al recorregut, va ser molt ben valorat per a tots els participants al a Ruta. El CEC només va detectar una incidència menor, quan un grup d'excursionistes de Terrassa es va dedicar a treure les cintes de senyalització, amb les conseqüències que això pot comportar. Aquestes activitats requereixen una sèrie de permisos, entre ells, als propietaris forestals, per poder marcar i transcórrer per les seves propietats. A canvi, per part de l'organització, es garanteix un cura i neteja de tot el recorregut, un cop finalitzada la prova. "Desconeixem la identitat d'aquets boicotejadors però és un fet denunciable i prendrem mesures en properes edicions", apuntava Rafa Serra, president del Centre Excursionista de castellar.  En canvi, la meteorologia que s'havia apuntat com a molt dolenta en les previsions per diumenge, va respectar la prova i només hi va haver petits ruixats que no van entorpir la marxa dels excursionistes de la ruta.

 

La valoració general de la prova és molt positiva, tant per part dels participants com per part de l'organització. "Hi havia moltes ganes de fer la marxa, i això s'ha notat", apuntava Serra. Dels 250 inscrits que van sortir 248 van arribar al final. En aquest sentit, va destacar que la participació va ser molt alta i que, malgrat que per les restriccions de mobilitat imposades per la Covid s'haguessin hagut de retornar algunes inscripcions, "de seguida les vam tornar a omplir amb gent de la comarca, i la llàstima és que molta gent s'hagi quedat a fora, fins i tot"

 

De cara a la propera edició, el 2023, es preveu recuperar el recorregut original de la Ruta de les Ermites. Per tant, llocs emblemàtics com Sant Sebastià de Montmajor, es recuperarien dins l'itinerari proposat a la marxa. 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris