14   Ruben_1440x961
Rubén Jiménez en l’anterior etapa com a primer tècnic del FS Castellar. || Q. Pascual Quim Pascual
13/09/2020 Esports
Rubén Jiménez vol retornar-li la il·lusió al FS Castellar

El FS Castellar arrenca una temporada clau per consolidar un nou creixement esportiu

Albert San Andrés

Una temporada en terra de ningú ha estat suficient per fer un tomb en el rumb del primer equip del FS Farmàcia Yangüela Castellar. La primera decisió va ser prescindir del tècnic David Civit i tornar a confiar en Rubén Jiménez, un dels tècnics més llorejats del club, que torna a la banqueta cinc anys després de l’última aventura.


Molt ha canviat el club d’ençà que Jiménez va deixar la banqueta el 2015 amb l’equip consolidat a la Divisió d’Honor. Després d’uns anys complicats, el tècnic va aconseguir fer del sènior A un conjunt compacte, però que es va veure obligat a prendre el relleu generacional després de la seva marxa. Amb Borja Burgos prenent el relleu i posteriorment l’exjugador Darío Martínez i Civit, el club ha apostat clarament pel futbol de la pedrera, fonaments aconseguits després d’anys d’esforç.


L’última temporada però, no ha estat satisfactòria pel que fa a la lliga, on l’equip va quedar a només un punt del descens, abans de l’aturada per la pandèmia. Civit ha estat el segon tècnic de fora de la casa des de fa molts anys -l’anterior, Nando Sáez no va acabar la temporada- i tot i seguir la filosofia del club, la falta d’entesa amb els jugadors va fer-lo arribar a un acord amb el club per a no continuar. La proposta per agafar la banqueta a Rubén Jiménez sembla la més coherent, ja que ha ocupat el lloc de segon entrenador en les últimes dues temporades amb Darío Martínez i Civit i des de la seva marxa ha seguit de prop les evolucions del club.


“Vaig dir que tornaria i que ho faria en aquest club. No sóc entrenador de futbol sala, sóc entrenador del FS Castellar. No tinc cap mena d’ambició per a ser entrenador de futsal i no necessito evolucionar per a arribar a equips de categories més altes” afirma el tècnic, que té molt clares les línies a seguir en un equip al qual ha d’aconseguir pujar-li la moral com a primer pas.


Jiménez és un gran atleta veterà i que coneix les rutines i els límits dels entrenaments a la perfecció. De fet ha aconseguit diversos títols atlètics en l’àmbit català d’ençà de la seva retirada de les banquetes i és un bon coneixedor de què necessita un esportista per a motivar-se: “Porto cinc anys desactualitzat en matèria d’entrenaments, però m’he adonat que la preparació al futsal no ha canviat tant des de llavors. M’he actualitzat molt gràcies al Borja i al Darío. Fa cinc anys entrenava com es fa ara i és molt senzill per mi. És un mètode global amb tot molt integrat, treballant la preparació física amb l’estil de joc que volem tenir” explica, mentre afegeix que sempre ho fa buscant “divertir-nos i formar un equip”.


El trencament entre la direcció tècnica i els jugadors de la temporada passada serà la feina més complicada pel tècnic, que haurà de trobar de nou l’equilibri entre aquestes dues faccions que al club taronja sempre han anat de la mà. “La idea ha de ser la mateixa pels jugadors i pel tècnic. Ens hem d’escoltar mútuament, per a construir un equip amb ànima i que sabem qui som i a què anirem als camps. Des del primer dia tinc la idea molt clara: volem ser el millor equip, volem anar a guanyar a tot arreu, a ser millor que el rival i ser els protagonistes”.


Jiménez té el concepte de joc molt clar i definit: “Anirem a pressionar i a tenir el control de la pilota. Si trobem un equip molt millor i ens balla perquè ha sabut sortir de la pressió, doncs mala sort, però no ens tancarem. En aquest joc es juga amb una pilota i si la tens tu, no la té el rival. Quan la té el rival el que s’ha de fer és recuperar-la. No podem estar pendents si la resta són més bons i tancar-nos al darrere. Generarem totes les errades possibles als rivals”.


El tècnic però, ha hagut de treballar de valent per a completar un equip amb certes garanties després de baixes importants com les de Quim Juncosa, Albert López, Lluís Puig, Guillem Ramiro i Sergi Aymerich. Per a fer front a aquestes, l’equip comptarà amb el retorn de David, Max Smith i del fill pròdig Aleix Navarro, després que no pogués tancar un acord amb l’Slavia de Praga per culpa de la pandèmia. Àlex Sánchez, Andreas i el porter Raúl Montenegro s’afegiran a la llista de jugadors que completen els sempre incombustibles Rubén Vidigal i Manel López, amb Pareja, Hervás, Bracons, Olivares, Gallardo, Cristian i Del Olmo.


“Això ho fem per a divertir-nos i passar-ho bé, però comporta una sèrie de sacrificis. Un jugador que no rendeix al 100% no m’enganya a mi, s’enganya a ell mateix, perquè per a ser millor s’ha d’esforçar. El que fas ho has de fer al 200%” remarca el tècnic, que promet una temporada plena de treball i futbol al Joaquim Blume. Una llàstima perquè, de moment, no ho podrem gaudir in situ per les restriccions d’aquesta maleïda pandèmia que sembla que no s’acabi mai.

Comparteix
M'agrada
Comentaris