00   Esports_1440x961
El pavelló Dani Pedrosa buit, en l'únic partit oficial disputat per l'HC Castellar aquesta temporada. Albert San Andrés
31/12/2020 Esports
Retornaran els esports al gener?

El retard en els plans d’obertura del Procicat torna a posar la competició en dubte i manté la incertesa del retorn a inicis d’any

S’han escrit rius de tinta sobre la tornada de l’esport amateur o del públic en l’esport professional. Una predicció que avui dia encara és difícil d’encertar després de l’endarreriment de les mesures de desescalada i dels plans per frenar el virus. L’esport ha estat un dels àmbits més afectats quant a aturades i ara el dubte és si es mantindran les dates i els nous calendaris o s’hauran de tornar a replantejar.
Tot i això, els equips castellarencs segueixen amb la preparació per estar a punt al gener i poder afrontar, en cas de represa, les respectives competicions.


En el cas de la UE Castellar, l’equip ha incorporat dos nous jugadors durant aquest període: el centrecampista Ernest López, de 19 anys, procedent del Sant Cugat de 1a Catalana i el davanter Rafael Moreno Rafita, procedent del Planadeu-Roureda de 3a Catalana i germà de l’extrem Àlex Moreno.


“La incertesa és la sensació més estesa en l’equip. Tenim moltes ganes de contacte amb la pilota per la falta de competició”, explica Juan Antonio Roldán, tècnic de l’equip blanc-i-vermell, que segueix amb la preparació de cara al possible retorn.


Al contrari, en el cas del futbol sala, Rubén Jiménez ha patit dues baixes per diferents motius. Una és la del jugador de la pedrera, Max Smith, que abandona l’equip per un canvi de residència, mentre que David Fernández ho fa per incompatibilitat amb els estudis. Al contrari, es confirma el fitxage d’Aleix Navarro, que per fi podrà debutar quan retorni la competició, després d’haver-se perdut els dos únics partits disputats a l’espera del transfer internacional.


“Estem amb la incertesa de quan es podrà tornar a jugar. Tot i les dues baixes, crec que amb l’Aleix serem suficientment competitius”, ha explicat Rubén Jiménez, que creu que, com a mínim, “fins a mitjans de febrer no tornarem a jugar, si no se suspèn definitivament la Lliga, que crec que seria el més sensat”. Tot i això “estem preparats per tot el que hagi de venir”, sentencia el tècnic.


En l’hoquei patins, al primer equip de l’HC Castellar tot segueix igual, excepte en els plans traçats pel període nadalenc: el club ha hagut d’anul·lar el campus de tecnificació creat per la base amb la presència dels jugadors del primer equip. “Hem hagut de cancel·lar-ho, ja que estem obligats a portar mascareta i volem evitar desmais dels jugadors. Tampoc volem saltar-nos els protocols. Estem intentant fer les coses ben fetes”, remarca Ramon Bassols, tècnic del primer equip i coordinador del club grana.


El club, però, està aprofitant les jornades sense partits per a la formació individual dels jugadors: “Els dissabtes els aprofitem per treballar la tecnificació, ja que hem fet un gir complet de tot el club en aquest aspecte, ja que no es pot fer treball col·lectiu”. El responsable de la formació del planter sentencia que “volem fer les coses ben fetes i ser exemplars com a club a Castellar”.


Al CB Castellar, la feina hivernal segueix el seu curs sense canvis. L’equip, que no va arribar a debutar en Lliga segueix respectant totes les mesures de seguretat: “Acabem a les nou per respectar el toc de queda i els confinaments. Seguim focalitzats en la idea de tornar el 17 de gener” explica el tècnic Quim P. Alarcón.


D’altra banda, els dies 28, 29 i 30, el club farà un tecni-bàsquet enfocat als més joves del club i per donar un servei de bàsquet “en dies en què va bé deixar els nens fent una activitat esportiva” segons reconeix Alarcón, també coordinador del club.


El retorn al gener encara és un enigma, davant la falta de pronunciació oficial de les federacions. Només la UFEC, amb la campanya El millor regal, en què demana la tornada de les competicions per al mes de gener en un vídeo, s’ha mullat mínimament. Toca seguir esperant, sabent que els equips castellarencs estan llestos. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris