A7303679_1440x961
La Cursa Popular va tornar a omplir de color els carrers de Castellar. Quim Pascual
12/09/2022 Esports
Retorn de la Cursa Popular amb 350 participants

La carrera torna a ser un èxit tres anys després de l’última edició

Una Festa Major sense Cursa Popular, no és una Festa Major. Queda estrany no trobar la plaça Major plena en la tarda de dissabte i veure com desfilen des de petits a grans pels carrers pròxims. Aquest ha sigut l’any del retorn d’una de les principals activitats esportives del període festiu, on Laia Casajoana i Xavi Planas s’han endut l’èxit en la 38a edició de la prova del CA Castellar, juntament amb els 350 atletes que han participat en les cinc categories.

 

Amb tres circuits diferenciats per a les cinc categories, des de les cinc de la tarda es va respirar ambient atlètic en el centre de la vila. L’afluència de participants i públic va tornar a recordar edicions anteriors i el retorn a la normalitat postcovid va ser un dels elements més destacats.

 

Com ja va passar en la Milla Urbana, el tret de sortida el va donar les curses inclusives, una de les més clares apostes del CA Castellar per a arribar a tots els estaments socials i on, una vegada més, es va poder veure l’evolució dels seus atletes. Com a principal novetat, la prova va incloure la cursa inclusiva i l’assistida per a persones de mobilitat reduïda, on Núria Guzmán va ser la guanyadora, assistida per la seva petita cosina Laia Martínez, deixant una de les millors imatges de la jornada.

 

En la inclusiva, van guanyar Víctor Cozar, Paquita Valle, Daniela Gila, Oriol Rodríguez i Ruslan Gurri, ja que només el fet de participar es pot considerar una victòria i una superació per uns atletes que van posar en pràctica tots els consells i aprenentatges de l’escola d’atletisme del club verd.

 

En la cursa dels petits, sobre un circuit de 800 metres, Beth Busquets va ser la guanyadora, seguida de Bruna Campí i Júlia Grau, mentre que Blai Garcia va ser el vencedor, pel davant de Joel Pérez i Quim Chamanel. En els mitjans, amb una volta gran de 2000 metres, Daniela Gaitán va pujar a l’esglaó més alt del podi, juntament amb Maria Pinosa i Núria Muntada, mentre que Marc de Pablo ho va fer en categoria masculina pel davant de Pablo Ibáñez i Álex Castellanos.

 

El plat fort de la jornada va ser la cursa dels grans, on el circuit de 4800 metres (dues voltes al circuit gran i una al petit), va deixar a l’atleta local, Laia Casajoana, en el primer lloc, seguida de la prometedora Paola Clermont i de l’habitual Mònica Córdoba, guanyadora de la categoria Open en la passada Milla Urbana. Isabel Criach, Marta Ventura i Pilar Munt van ser les millors atletes locals fora del podi.

 

En categoria masculina, també es va repetir un podi 100% local amb Xavi Planas, un dels mites del CA Castellar, proclamant-se vencedor pel davant de Martí Bertran i de Karim Kabeo, especialista del club en curses de muntanya. Antonio Bono, Marc Gallego i Òscar Bertran -pare del Martí- van ser els següents tres millors locals, també guardonats.

 

Als vols de les vuit del vespre es va fer l’entrega de trofeus amb la presència de l’alcalde de Castellar, Ignasi Jiménez, i del nou president del Club Atlètic, Javier López.

 

Podeu veure les fotos del CA Castellar en aquest link.

Comparteix
M'agrada
Comentaris