ASA6783_617x412
El dur marcatge a Cadafalch ha estat clau. Albert San Andrés
25/03/2019 Esports
Ressaca amb el Santa Coloma (66-74)

Els groc-i-negres no aconsegueixen superar al rival en un partit on res ha sortit bé

Després de la gran victòria aconseguida enfront l’AESE en la passada jornada, el CB Castellar ha patit la ressaca amb una derrota amb el CB Santa Coloma (66-74), en un partit que podria haver guanyat sense problemes si els de Raúl Jodra haguessin fet el seu joc de sempre.

El parcial inicial de 2-6 ja deixava entreveure que el Santa Coloma no havia arribat a Castellar a passejar-se. Amb tot, un triple d’Albert Cadafalch tornava a igualar la situació i el primer quart es convertia en una lluita de dos equips amb dubtes tant en atac com en defensa. El Castellar perdia massa possessions i sorgien els primers dubtes.

L’empat a 17 final era un mal menor pels locals, que encetaven el segon període amb dos triples consecutius del Santa Coloma i poc després el primer gran avantatge de 10 punts dels visitants, trencat per un triple de Cadafalch. Tot això amanit amb la primera falta personal assenyalada als visitants a 2:45 del final, una faceta que ja fa jornades que succeeix i deixa entreveure el baix nivell arbitral de la categoria.

Els groc-i-negres arribaven nou punts per sota al descans (31-40) i cares molt llargues al vestuari.

El tercer quart no millorava els anteriors i la diferència màxima arribava a 19 punts (39-57) a tres del final, moment en el qual el Santa Coloma col·lapsava tot sol. Una tècnica als de Xavier Grau donava pas a una esmaixada de Joelvin Cabrera després d’una recuperació defensiva i un triple d’Albert Germà que situava en 10 la diferència a un minut del final.

Semblava que els locals despertaven per fi i a l’inici de l’últim període, un triple de Cabrera deixava en només en cinc punts la diferència. Germà aconseguia un nou triple poc després i un tir lliure d’una nova tècnica, deixant en tres punts (60-63) el desavantatge, però l’equip tornava a caure en el desgavell i l’apatia, amb els principals protagonistes de la temporada sense marcar diferències al parquet i prenent decisions equivocades.

Jodra deixava a la banqueta a un desaparegut Jordi Navarro, que no llegia correctament el que necessitava el seu equip a la primera part, mentre que el marcatge al límit sobre Cadafalch el deixava fora de combat i amb només sis punts.

“Ha estat un partit on no hem estat al nostre nivell. Ens ha faltat energia, ja que el rival ha plantejat un partit molt dur i intens, amb moltes mans i molt físic, que nosaltres no hem pogut igualar a la primera part” ha confirmat el tècnic castellarenc. “Hem tractat d’igualar i remuntar tirant més d’orgull i d’èpica, que no amb fonaments sòlids i utilitzant el cap per fer-los mal” ha sentenciat.

L’equip queda amb un balanç de 10-11 i cau una posició, que guanya la Pia de Sabadell, amb triple empat amb el Reus Ploms. La promoció de descens queda a només una victòria, plaça que ocupa l’AESE.