17   Raul Jodra_617x412
Raúl Jodra durant un dels partits d’aquesta temporada al Pavelló Puigverd. Albert San Andrés
20/06/2019 Esports
Raúl Jodra: "Hem de fer autocrítica del que ha passat”

En la temporada de retorn del CB Castellar a Copa Catalunya, l’equip va passar de lluitar pel play-off a jugar el play-out de descens, on va salvar-se

Albert San Andrés

· Quin balanç fas de la temporada?
La temporada ha estat dividida en dues parts. Una part en la qual vam poder competir amb l’equip al complet i on vam arribar a realitzar un molt bon bàsquet, i una altra part on les lesions i molèsties no ens van deixar tenir un adequat ritme d’entrenaments, que finalment ens va passar factura i vam trigar a adaptar-nos, cosa que ens va costar molts partits. El balanç és positiu si pensem a futur pel que podem arribar a donar si tenim continuïtat però evidentment no ha estat el final que esperàvem a principi de temporada, pel que no podem estar del tot satisfets.

 

· Ha estat una temporada de retorn a Copa Catalunya més complicada del que es podia esperar?
Les expectatives eren més altes del que hem pogut oferir al final. Però a falta de 6 jornades del final, ens trobàvem a una victòria del play-off d’ascens a EBA i el final tots el coneixem. Hem de fer autocrítica del que ha passat al final i ser més sòlids a final de temporada sense refugiar-nos en les excuses de les lesions.

 

· Amb un final d’infart al play-out...
Sí, la veritat és que en aquest sentit, segurament el bàsquet ens va tornar una mica de la sort que a vegades és necessària. Aquestes coses passen, fins i tot a l’ACB, on al segon partit de la final el Barça dominava per 4 punts a 21 segons del final també i va acabar perdent amb un triple a l’últim segon. Per això el bàsquet és tan meravellós.

 

· Tot i tenir una plantilla de qualitat, les lesions us han complicat massa.
Sí, segurament, però no ens hem de refugiar aquí, perquè si ho fem, no creixerem. I és evident que el tipus de lesions que hem patit (menisc, mans trencades, trencaments fibril·lars a quàdriceps per cops...) poden tornar a passar i escapen del nostre control. Per tant, tot i que on més va afectar va ser al ritme dels entrenaments, hauríem d’haver estat capaços de trobar igualment la forma de guanyar partits, com vam fer al play-out.

 

· Tot i això, l’equip ha demostrat que té molta qualitat i que és difícil de derrotar si està al complet.
L’equip té molta qualitat. Això és innegable. I la prova és que molts jugadors estan rebent propostes d’altres clubs tant de Copa Catalunya com de categories superiors.

 

· Les victòries a domicili enfront del Ripollet i amb l’AESE van demostrar del que és capaç aquest equip.
Jo crec que molts altres partits també. Enfront Ripollet a casa crec que vam saber jugar molt intel·ligent aquell partit i vam saber controlar el ritme. Enfront AESE, va ser segurament el partit més complet d’aquest equip en tot l’any. Però va haver-hi molts bons moments de joc.

 

· Amb quin moment de la temporada –a banda del partit final del play-out- et quedes?
Jo crec que em quedaria amb 3 moments. El primer és la primera victòria a domicili a pista del Maristes Ademar (campió de Copa Catalunya 2019) per 18 punts de diferència, on vam fer un gran bàsquet i vam dominar d’una manera d’equip gran. El segon moment seria amb l’operació de Aleix Pujadas només acabar la primera volta de la lliga, ja que va ser una pèrdua molt important per nosaltres en molts aspectes. I el tercer moment seria l’últim temps mort del tercer partit de play-out amb Mataró, on estan 5 punts a sota a 50 segons del final, a la banqueta es creia que se li podia donar la volta. Això va ser determinant.

 

· Que podem esperar de l’equip per la pròxima temporada?
Hem d’assegurar la continuïtat dels jugadors que creiem que han de seguir el projecte, amb una forta base de la casa, i després veure si podem reforçar-nos i com. A partir d’aquí, veurem com podem construir amb la nostra identitat un equip competitiu. El que sí que podem garantir és un equip guanyador a cada entrenament.

Comparteix
M'agrada
Comentaris