00   Quim_1440x961
Quim P. Alarcón (dreta) ha tingut un últim any complicat sense competició al capdavant del sènior del CB Castellar. || Q. Pascual
14/07/2021 Esports
Quim P. Alarcón: “Hem après a valorar el que ens agrada”

En la 2a temporada al capdavant del primer equip del CB Castellar, ha hagut d’enfrontar-se a un any d’inactivitat i a una competició de només sis jornades

· Com qualificaries aquesta temporada? 
Ha estat una temporada molt especial que sens dubte recordarem sempre. En tots els sentits. Crec que hem après a valorar i gaudir del que més ens agrada i a la vegada entendre que hem d’aprofitar cada entrenament i partit tant per millorar tècnica i tàcticament com per compartir entre companys la sort de fer quelcom tan meravellós com és jugar a bàsquet.

 

· El bàsquet ha estat segurament l’esport més perjudicat per la pandèmia. Ni tan sols es va poder arrencar a l’octubre. En què us ha fet canviar una aturada tan llarga?
El fet de no començar a l’octubre ens va perjudicar sobretot a escala mental. Veníem de molts mesos aturats i no poder visualitzar l’inici de la competició va ser difícil de gestionar.

 

· El primer equip del CB Castellar és un equip en contínua evolució amb jugadors joves. Com ha afectat una pandèmia com aquesta en l’evolució del jovent?
La temporada viscuda ens ha permès seguir apostant pels nostres joves. Han pogut alternar regularment els seus propis entrenaments amb els del primer equip ajuntant-los a créixer a tots nivells. Físicament, tècnicament i mentalment.

 

· Ha estat un desgavell no poder jugar durant un any?
Ha estat complicat gestionar la motivació sense competir. Però cal remarcar la fortalesa dels nostres jugadors, que han vingut a entrenar sense tenir en compte el partit del cap de setmana.

 

· I després va arribar una competició curta i sense gaires al·licients per salvar la temporada.
Personalment crec que va ser la salvació de la temporada. Més enllà dels resultats ens va servir per construir l’equip que tenim ara.

 

· Què és el que més destacaries de l’equip en aquest torneig?
La constància que ha tingut en tots els partits. El fet de no abaixar els braços sota cap circumstància i lluitar fins a l’últim segon. Han treballat moltíssim.

 

· Creus que s’ha obrat bé a nivell federatiu amb la competició o preferiries no haver jugat?
Tot el que sigui jugar si la situació ho permet crec que és positiu. A més tots els equips del grup ens hem fet proves d’antígens regularment i el fet de descansar cada dues setmanes també ha ajudat molt a sentir-nos una mica més segurs.

 

· De moment, s’han fet un parell de bons fitxatges. Hi haurà més novetats?
Estem molt contents i agraïts amb aquestes dues noves incorporacions. Estic segur que ens faran ser millor equip. No només en l’àmbit tècnic-tàctic, sinó també pel que fa a construcció de grup. Sens dubte és una gran notícia que tant l’Oriol com el Jordi siguin amb nosaltres. En principi no hi haurà més incorporacions. Amb els que som més els joves, competirem a Copa l’any que ve.

 

· Quin Castellar veurem la pròxima temporada? 
Un Castellar ple d’energia i il·lusió per lluitar a cada entrenament i a cada partit. Un equip molt compromès amb ell mateix i amb el club que representa. Volent agafar la responsabilitat del que significa ser el primer equip del club tant esportivament com a nivell de transmissió de valors, intentant sempre que tots els nens del planter algun dia vulguin jugar en aquest equip.

 

· Com a coordinador que ets del club, la salut en general del club s’ha vist afectada per la pandèmia?
La salut del club segueix més ferma que mai, acceptant que ha estat un any molt complicat per a tothom. Segur que aquesta temporada, fent les coses ben fetes, seguirem creixent.

 

· S’han perdut gaires equips i gent de base? 
Hi ha hagut algunes baixes, com a tot arreu, però el club continua treballant amb tota la il·lusió del món per reprendre la temporada amb la màxima normalitat possible.

 

· Com veus la salut del club? 
Bé! Tenint en compte la temporada viscuda el sento molt viu, amb moltes ganes de créixer. Amb moltes ganes de tornar a començar.

 

· I la del bàsquet com a esport? 
El bàsquet, més que mai, ens ha mostrat la importància que té en les nostres vides. I quan veig les cares dels nens a l’hora de tornar a jugar em fa sentir més optimista que mai per la salut d’aquest esport.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris