rubiales_617x412
Una de les imatges que va aportar la RFEF en els moments previs al petó - RFEF
29/08/2023 Esports
La polèmica pel cas Rubiales sacseja el món de l'esport

L'Actual recull diverses opinions de representants institucionals i de la comunitat esportiva de Castellar sobre aquest episodi

R.Gómez

Cada dia s'escriu una pàgina nova sobre la polèmica celebració de Luís Rubiales de la victòria de la selecció espanyola en el Mundial de futbol femení. Després de la roda de premsa en què el president de l'RFEF va ratificar que no dimitiria, tot i que era la decisió que s'havia especulat que anunciaria, ara la Federació Espanyola de Futbol li demana que dimiteixi de manera immediata. El canvi de rumb en la postura oficial de l'RFEF arriba dos dies després que la FIFA inhabilités Luís Rubiales pel petó forçat, sense consentiment, a Jennifer Hermoso, i arran de la investigació que ha obert la Fiscalia de l'Audiència Nacional per l'agressió. De fet, aquest matí el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta ha demanat al responsable interí de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Pedro Rocha, i al Tribunal de l'Arbitratge de l'Esport, que actuïn tan aviat com sigui possible per suspendre Rubiales. L'Actual ha recollit les opinions de diversos representants institucionals i de la comunitat esportiva de Castellar.

 

Mari Navarro, capitana de la UE Castellar

“Allò que és veritablement important és que el futbol femení en poc temps ha aconseguit fites heroiques. És per això que el protagonisme se l’haurien d’emportar les jugadores. D’un dirigent s’espera que estigui a l’altura d’una celebració, amb respecte. Aquestes actituds denoten un cert desequilibri que alimenta el seu ego. És adient la seva dimissió per assolir una certa normalitat, que és, entre altres qüestions, poder assaborir el moment de ser unes campiones”.

 

Àngela Bailén, regidora de Feminismes

“És trist i lamentable que quedi eclipsada aquesta gesta en l’esport femení. Guanyar el Mundial és una victòria històrica, un pas endavant per a l’esport femení. Malauradament, l’actitud de Rubiales no és un fet aïllat ni excepcional. Hi ha una part de la població que pensa i actua com ell, però en aquest cas ell ho ha fet en públic. Em fa ràbia que el protagonisme i el ressò que haurien de tenir les jugadores de la selecció espanyola de futbol ha quedat eclipsat per aquest episodi”.

 

Xavi Calm, segon entrenador del Hammerby

“El futbol espanyol està molt ben valorat i se’n parla molt bé, pel que he pogut viure com a entrenador a Anglaterra i Suècia. Ara no només és el contrari sinó que a més es parla de qüestions que no tenen a veure amb el terreny de joc. No s’ha donat importància a guanyar un títol com el Mundial. La conducta de Rubiales que representa  la RFEF tant com a president com a persona, és una conducta intolerable i inacceptable, molt poc professional.  Espero que s’actui en conseqüència tenint en compte la gravetat dels fets”.

 

Nakor Bueno, exfutbolista professional i regidor d'Esports

“Tot el meu suport a totes les jugadores de la selecció espanyola, especialment a Jennifer Hermoso. Molts ànims i força. És inacceptable la conducta del president Rubiales. Fets com aquest no tenen cabuda en el futbol ni en cap àmbit de la vida. És increïble que a hores d’ara no hagi dimitit. Podríem estar gaudint del Mundial de les nostres noies, i és una pena que aquest fet hagi passat justament en aquest moment. Guanyar el Mundial és una passada i ho hauríem d’estar celebrant com les jugadores es mereixen”.

 

Núria Aymerich, experta en lideratge i secretària general del Gremi de Fabricants de Sabadell

“Aquest episodi ha de ser un punt d’inflexió, un canvi de rumb de com són tractades les dones esportistes. És el moment en què l’honestedat, la justícia, el respecte i la professionalitat governin l’esport. No pot tapar-se res en el cas Rubiales. La direcció ha de ser honesta, amb transparència real i no simulada. Les dones han de ser tractades amb respecte i justícia en tots els àmbits. Fins a quin punt aquest cas amaga la gran fita històrica d’haver guanyat un Mundial? És del que hauríem de parlar”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris