DSC 2754_1440x961
El pitxitxi Carlos Saavedra celebra el tercer gol del partit a Gironella. Albert San Andrés
06/11/2022 Esports
La poesia, al camp (2-4)

La UE Castellar domina i goleja a Gironella

Potser no és gaire encertat comparar la poesia amb el futbol. Potser. O sí. Aquests dies, se celebra el VII Festival de Poesia Vila de Gironella, on la UE Castellar va voler aportar el seu gra de sorra en forma de futbol, acompanyat del temps, les fulles seques i la llum de tardor del Berguedà. L'equip castellarenc va golejar per 2-4 als locals, en un partit on es van poder veure tota mena de gènere literari: des de l'amor més profund de la primera part, el més poètic, a la intriga de la segona, precedit de la comèdia i el terror per, finalment, fer esclatar l'eufòria més desmesurada.

I és que l'equip castellarenc va arribar a la localitat de la vora del Llobregat en un moment molt dolç, després de superar al Berga (3-2) i d'acabar amb la seva imbatibilitat. Un estat d'ànim que l'equip va mostrar plenament en els primers 45 minuts, on va dominar de manera contundent el joc i quedant-se curt en el marcador, ja que el 0-2 -amb gols de Marc Ruano i David López- es va quedar molt lluny del que podria haver estat, després de malbaratar diverses ocasions i d'un penal perdonat sobre López. I és que en l'equip encara feia mal el 4-0 encaixat la temporada passada, patint els sis graus negatius que van deixar glaçats als de Juan Antonio Roldán i Santy Fernández.

Una primera part, com dèiem, de poesia. On tot va sortir, amb un atac excels, un centre del camp coordinat a la perfecció i una defensa molt segura. El més a prop de l'excel·lència que ha estat l'equip aquesta temporada. Tot i això, el 0-2 no va deixar bon regust de boca al descans, amb la sensació d'haver pogut fer més.

Però en l'inici de la segona es va acabar de sentenciar la situació. O almenys, això va semblar. Un gol del pitxitxi Carlos Saavedra -amb un total de 6 gols en 7 partits- va significar el 0-3 i la tranquil·litat pels blanc-i-vermells.

La relaxació, juntament amb la sort rival, va desembocar en el gol local al 52', que sembla els va despertar de la letargia, igualant el ritme del partit del Castellar, tot i que sense estar mai al nivell de vistositat i joc. Un posterior regal defensiu al 67', va deixar trenta minuts d'incertesa, intriga i fins i tot terror en algunes fases. L'equip, però, va saber aguantar i l'entrada de Víctor Moreno, Iván Caballero i Carlos Ortiz va donar més consistència defensiva.

Però el partit es va acabar al 83', quan el local Antoni Magem va ser expulsat per vermella directa, per una agressió vista pel línia sobre Saavedra, quan no s'estava jugant la pilota. El Castellar va recuperar el to i després de la tragicomèdia va tornar a la poesia. López va tornar a repetir allò de la justícia poètica, sentenciant amb el quart gol en el temps de descompte.

Una victòria que ha fet dormir al Castellar en el lideratge provisional, després de la derrota per 3-2 del Puig-reig enfront d'un renascut Voltregà i a falta del partit del Berga enfront del Gurb.