ASA6531_1440x961
Carlos Montero va ser el màxim anotador del partit amb 19 punts. Albert San Andrés
07/11/2021 Esports
El perímetre decanta la balança (80-74)

17 triples donen la segona victòria de la temporada al CB Castellar

Albert San Andrés

El CB Castellar aconsegueix la segona victòria de la temporada després de superar per 80 a 74 al Sant Gervasi, un rival directe en la zona baixa de la taula. El 65% dels punts han estat des de la línia de 6,75, havent transformat un total de 17 triples, que han servit per remuntar el marcador en l’últim quart.

Un parcial de 0-8 en l’inici del primer quart no feia presagiar res de bo en el partit de la sisena jornada de lliga entre el Castellar i el Sant Gervasi. Els locals sortien adormits a la pista i l’encert dels visitants servien per a decantar la balança a favor dels visitants, que aconseguien tres triples en les quatre primeres cistelles, amb un inspirat Marc Díaz. Albert Germà primer, i Albert Cadafalch després, mantenien amb vida als groc-i-negres, reaccionant amb dos triples, però fluixos en atac i defensa, els de Mollet s’emportaven el quart amb un contundent 14-26.

El parcial de 5-0 local era neutralitzat per un nou triple dels visitants, que eren capaços d’ampliar la diferència a 14 punts. Sense indicis de reacció, era Pau Viladomat qui obria la caixa dels trons: un triple seu posava fi a gairebé dos minuts de sequera anotadora. Des de llavors, un parcial de 12-2 amb quatre triples consecutius, reduint la distància a només cinc punts. Dels vuit tirs de camp del Castellar en el quart, sis eren triples. Però els de Toni Sáez es feien forts en els tirs lliures per arribar al descans dominant per vuit punts (36-44).

Quan el pessimisme començava a apoderar-se del Puigverd, l’equip era capaç de reaccionar, per a aconseguir un 7-0 i posar-se a només un punt (43-44) i tornar a creure en la victòria. Tot i que els molletencs amb un 0-6 eren capaços d’aguantar l’embat, poc podien esperar quatre triples més dels de Quim P. Alarcón, que aconseguien deixar el parcial en un interessant 57-58 per afrontar l’últim període amb garanties.

Els locals necessitaven quatre minuts per a capgirar el marcador per primera vegada en el partit (65-63), un aspecte que ja no hauria de canviar en la resta de minuts, on els groc-i-negres mantenien el cap fred i es veien afavorits per l’entrada en bonus del rival a falta de dos minuts. Tres triples més ajudaven a fer la feina i un 6/7 en tirs lliures l’asseguraven. Els de Sáez només aconseguien tres punts en els últims cinc minuts, arribant al 80-74 final.

Les xifres de triples eren espectaculars, amb el 64.75% dels punts dels castellarencs en encerts de tres punts. Amb 17 de 39, dos jugadors aconseguien el 100% d’encert: Pau Viladomat amb 4/4 i Marc Claver amb 3/3. Albert Germà signava un 4/9, Carlos Montero 3/5, Max Claver 2/4 i Cadafalch 1/9.

“Hi ha hagut dos parts: l’inici on hem sortit adormits i el rival ha marcat diferències i la segona on l’equip s’ha sabut recuperar” ha explicat el tècnic Quim P. Alarcón. “Hem aguantat molts minuts on ens apropaven, però no érem capaços de capgirar el marcador i a l’últim quart hem arribat amb confiança, serenitat i jugant bé a bàsquet. S’ha vist l’equip que estem buscant amb molta compenetració, sabent quan tirar i quan penetrar. Jugant en equip, que és allò que ens dona aquell plus per a poder competir cada setmana”.

“Guanyar aquests partits és molt important per la confiança que donen a l’equip, més inclús que per la classificació” sentència.

Aquesta és la segona victòria en lliga de l’equip, que amb un balanç de 2-4 es consolida en la vuitena posició, fora de les posicions de descens, abans de visitar al seu immediat perseguidor la pròxima setmana, el Círcol Cotonifici badaloní.