noiesalondres_800x534
D’esquerra a dreta Susana Vallejo, Èlia Rovira i Gina Paul a Wembley / Cedida
01/08/2022 Esports
Pell de gallina a Wembley

Tres exjugadores de la Unió Esportiva Castellar, a la final de l'Eurocopa femenina a Londres

Cristina Domene

Fa 25 anys Susana Vallejo, Èlia Rovira i Gina Paul coincideixen a la Unió Esportiva Castellar en el primer equip femení que va tenir el club castellarenc. "Totes tres som del primer equip femení que es va crear al Castellar. Elles van començar el primer any que entrenaven i jo el primer any que vam participar en lliga. Hi érem quan vam pujar a primera divisió, la temporada 98-99", explica Vallejo, portera de l'equip.


Aquesta passió que les va unir fa un quart de segle és la que les ha portat a Londres aquest cap de setmana a presenciar la final de l'Eurocopa femenina entre Anglaterra i Alemanya. "La proposta de viatge ens va arribar a través d'una amiga de la Gina. El viatge es va començar a planificar l'any passat, recordem que l'Eurocopa porta un any de retard. Hem vingut a Londres 10 dones, totes vinculades d'alguna manera amb el futbol".


Anglaterra va acabar guanyant ahir diumenge per 2 a 1 a la pròrroga gràcies a un gol de Kelly i va aconseguir la primera Eurocopa de la seva història. Però més enllà del resultat, una de les imatges de la final va ser l'ambient de Wembley, amb més de 87.100 persones, rècord en una final d'una Eurocopa. "El dia del partit va ser brutal. Qui ens havia de dir fa 25 anys que aniríem a un camp de futbol amb més de 87.000 persones a gaudir d'un partit femení. Totes teníem la pell de gallina. Va ser impressionat l'ambient, la gent com cridava. Per a les dones que ens agrada jugar al futbol el moment d'ara és impressionant, quan recordes que ha estat un esport sempre masculí i a tu t'ha agradat i has portat l'estigma", reivindica Vallejo.

 

Paul i Vallejo amb les seves samarretes de la UEC a l'estadi de Wembley

Paul i Vallejo amb les seves samarretes de la UEC a l'estadi de Wembley / Cedida


Les tres exjugadores castellarenques continuen gaudint del futbol, tot i que ja no professionalment. "Em van contactar per l'equip de veteranes que s'ha format ara a la Unió Esportiva Castellar, he anat a entrenar un parell de vegades, però encara no sé si podré formar part de l'equip", conclou la exportera.

Comparteix
M'agrada
Comentaris