1a Koldo_950x634
Sortida de la cursa llarga del 1r Memorial Koldo Basterretxea. Albert San Andrés
03/05/2022 Esports
Pedalades solidàries que sumen

El 1r memorial Koldo Basterretxea ajunta a 300 ciclistes

Albert San Andrés

300 ciclistes van recórrer els voltants de Castellar en la disputa del 1r Memorial Koldo Basterretxea de Castellar, una pedalada a favor de la Marató de la diversitat de Suma+ Castellar, que va esgotar les participacions.


Koldo Basterretxea va ser un dels pioners en les curses de muntanya en BTT, quan el 12 de juliol de 1992 va organitzar a Castellar, una de les primeres que es recorden a l'estat en aquesta modalitat. Des de la presidència del Centre Excursionista va ser l'impulsor d'aquest moviment que posteriorment arrossegaria multituds. La bicicleta de muntanya és avui dia una gran alternativa pels que no volen trepitjar l'asfalt i les curses i pedalades populars són molt seguides pels seus practicants, que mai deixen buida una graella i menys si és per una causa solidària com la de Suma+.


Dies abans de la cursa que es va disputar el primer de maig, els organitzadors van penjar el cartell de 'sold out' per avisar que les 300 places per a participar en el 1r Memorial Koldo Basterretxea estaven exhaurides. Tothom va voler col·laborar amb la causa i no perdre's dos circuits espectaculars que van recórrer la serralada castellarenca i proximitats.


En la pedalada curta, de 26 km i +500 de desnivell, els participants van pujar des de les pistes d'atletisme a la Dona Acollidora en sortida neutralitzada, recorrent els carrers fins a l'Era d'en Petasques i començant l'ascens des del carrer de Can Cadafalch, pujant pel camí del Puig de la Creu, paral·lel al Torrent de Canyelles, fins a l'encreuament de l'ermita. Des d'allà van desfilar en direcció al Torrent de Can Montllor, arribant a prop de La Ferreria on es van trobar l'avituallament de mig camí. El següent va ser un descens força ràpid fins a trobar de nou l'encreuament per enfilar el Puig de la Creu, fer cim i descendir pel camí dels bombers, una baixada molt tècnica i el punt més crític d'aquest recorregut, que va desembocar de nou en l'asfalt, per acabar amb una pujada fins al cementiri i el descens pel darrere de les pistes. Un recorregut curt però intens amb molta pista, que va fer les delícies de la cinquantena que van participar.


En el llarg, més exigent amb 48 km i +1300 de desnivell, el primer tram va coincidir amb la curta, però arribant a La Ferreria i pujant cap al Serrat de Costabarrassa, des d'on van arribar al Torrent de la Sala, evitant Granera. La tornada va ser paral·lela al Torrent de la Vall d'Horta, fins al Pi de les Quatre Besses del Dalmau, on es van desviar fins a les Roques d'Aguilar i Can Cadafalch, enfilant fins a l'Alzina Balladora per iniciar l'ascens del Puig de la Creu i enllaçar amb el mateix recorregut de la curta.


L'arribada va estar amenitzada pel conjunt de música de l'Escola Municipal de Música Torre Balada, on un quintet va versionar èxits de sempre. La botifarrada final va posar el punt final a una matinal ciclista on els ciclistes van quedar molt satisfets de recórrer pistes molt properes però a la vegada desconegudes en molts casos.


"Per a nosaltres ha sigut un èxit total. Ningú s'ha fet mal i tot ha transcorregut amb normalitat i això és el més important. En l'àmbit solidari aquests actes són molt rellevants, ja que aporten una gran ajuda al poble. El memorial és en honor al meu pare, una persona que sempre organitzava caminades i curses populars" va explicar l'organitzador Aitor Basterretxea, que no va deixar passar l'ocasió de felicitar i agrair l'assistència de tothom: "volem donar les gràcies a tothom, participants, voluntaris, patrocinadors i col·laboradors, que han fet que tot això sigui possible".

 

Podeu veure les fotos en aquest link.

Comparteix
M'agrada
Comentaris