16   volei_950x634
Paula Osorio, d’esquena, parlant amb els seus jugadors durant un partit / Cedida
28/07/2023 Esports
Paula Osorio: “Tenim un gran suport de les famílies”

És la coordinadora del vòlei de l’FS Castellar, secció que ha aconseguit mantenir la categoria amb els dos equips sèniors

Albert San Andrés

·  Objectiu aconseguit amb els dos sèniors salvats en el primer any en una nova categoria.
Es va començar molt fort amb el masculí, que va demostrar un bon joc increïble i es va classificar al grup de promoció, sense haver-se de preocupar per la salvació. Les noies van despertar en la segona fase, gràcies a una bona gestió del tècnic.

 

·  El masculí fins i tot ha arribat a la segona fase podent lluitar per l’ascens.
S’ha de tenir en compte que mantenir la categoria era la prioritat. Un cop passada la primera fase, es va produir un relaxament i tothom va respirar tranquil, i es van patir una sèrie de mals resultats. De cara a la temporada que ve s’ha de treballar per millorar l’actuació en la segona fase.

 

·  I el femení ha tancat una segona volta de somni, ja que ha assolit la permanència sense patir.
El nou nivell a Segona Catalana va fer que triguessin quatre mesos a adaptar-se a la categoria, i després es va demostrar que no mereixien la primera fase que van fer.

 

·  Quin és el secret d’aquests èxits?
Els dos equips han tingut actuacions diferents. Els nois venien d’una temporada molt forta, cosa que els va permetre començar amb embranzida per a salvar la categoria a Primera Catalana. En el cas de les noies va ser molt diferent. Venien de competir més tranquil·lament a Tercera Divisió i es va arrencar amb més preocupació. Va ser al revés que els nois. En la segona fase van tocar fons i van aprendre a treballar i fer la feina de manera diferent.

 

·  Quin és el repte per a la temporada que ve per als dos sèniors?
Un cop aconseguida la salvació amb els dos equips ens agradaria mirar més enllà. Amb el masculí, treballarem amb una plantilla de la casa i una entrenadora diferent, Lucia Bregar, que ja havia estat al club. Buscarem competir per la Primera Nacional. Sabem que és un repte molt difícil, però és viable començar a somiar una bona feina. És un camí difícil i no tenim pressa per aconseguir-ho, però és l’evolució lògica per a un club jove com aquest.

 

Osorio és una de les peces clau en la secció de vòlei de l’FS Castellar / Cedida

Osorio és una de les peces clau en la secció de vòlei de l’FS Castellar / Cedida

 

·  La base també continua creixent i cada vegada són més les jugadores i jugadors que es formen al club. 
Estem creixent moltíssim. Passarem a uns 26-27 equips de base. Lluitarem perquè sigui així, ja que tenim molta gent interessada a jugar, però tenim un problema molt seriós d’espai per poder créixer. Òbviament, com més base tens, més interès tenen els equips dels voltants. Hem tingut jugadors de primer nivell que han anat a campionats d’Espanya amb altres clubs.

 

·  Com es treballa per continuar evolucionant?
Estem apostant molt fort pel capital humà que tenim entre el cos tècnic. Hi ha gent molt qualificada que porta el pes del club. També hi ha un gran suport per part de les famílies. El club el fem entre tots i totes. Som un club molt jove que ha anat creixent i que fins l’any passat no tenia una estructura clara. Ara li hem començat a donar forma.

 

·  En els últims anys el vòlei s’ha erigit com en un dels esports revelació de Castellar. 
És molt difícil saber per què ha crescut d’aquesta manera. Ha passat arreu. Després del futbol, el vòlei és un dels esports més practicats. Aquí estava oblidat i ha reviscut. Fa 20 anys, quan vaig començar, hi havia pocs equips i ara existeixen moltes més categories a cada grup. El creixement ha estat molt important, i és normal que a Castellar també passi.

 

·  S’ha parlat en algun moment de l’escissió del futbol sala?
Ara per ara som un club molt unit amb  totes les seccions. Això és una estructura que s’ha d’anar adaptant a cada situació i moment i poder evolucionar. De moment continuarà com està.

 

·  On es vol arribar a llarg termini?
Es vol ser un referent a nivell del Vallès i de Barcelona. Ara ja estem situats i ens coneixen per la nostra estructura.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris