Albert Cadafalch intenta escapar de la defensa de l'IPSI. Albert San Andrés
07/11/2022 Esports
Ocasió perduda (82-92)

El CB Castellar perd amb l’IPSI i cau al pou de la part baixa

Segona derrota consecutiva del CB Castellar, que amb un balanç d’una victòria i cinc derrotes cau a la part baixa de la taula i es distància de la zona tranquil·la. L’IPSI barceloní va aprofitar millor les ocasions, enfront d’un equip al qual li va faltar caràcter i empenta en els moments decisius.

L’IPSI barceloní, un equip amb joc semblant al del Castellar, va assaltar el Puigverd amb una derrota que els locals no podien permetre’s. El rival va fer servir les mateixes armes que els groc-i-negres per imposar-se sobre el parquet, enfront d’un equip que li va faltar actitud en els minuts finals per resoldre un partit que va tenir a la mà.

Ja des de bon inici, els castellarencs van començar amb sis triples del total de nou encerts. Així es van tapar les carències en defensa i, sobretot, en el rebot, on l’IPSI va ser més efectiu tot i no tenir jugadors d’alçada. Els visitants no van badar, responent amb tres triples que els van portar al 24-18 del primer quart.

Va ser en el segon on van capgirar la tendència, fent quatre triples per dos del Castellar. Això i una major tensió de joc els va permetre capgirar abans del descans, però tot i els dubtes, els d’Isidre Travé van saber mantenir el control del partit, caient només un punt per sota (39-40).

En la represa, els groc-i-negres van controlar el partit sense gaires problemes, jugant els seus millors minuts i controlant, fins i tot, el rebot i d’altres facetes del joc que no havien dominat fins el moment. L’avantatge va arribar a nou punts en un moment decisiu i tot va semblar que els locals podien sentenciar el marcador. Però va ser un miratge.

L’IPSI va saber reaccionar després de gairebé cinc minuts sense anotar, mantenint-se vius al partit i reduint la diferència a només un punt al minut de descans (55-54). L’últim període va ser on els barcelonins es van enlairar, aconseguint quatre triples gairebé seguits, que van neutralitzar les forces d’uns castellarencs que havien abaixat els braços, perdent l’oportunitat de no caure al pou de la classificació.

Amb el 82-92 final, l’equip queda amb un balanç d’1-5 i és 12è, només pel davant de Molins i Mollerussa, els dos equips amb un partit menys -han de jugar entre ells- i que encara podrien fer més sang fent caure l’equip en descens directe.