13   Esports_1440x961
El CB Castellar jugarà la Copa Federació, dins del Campionat d’Espnya de Primera Divisió - Copa Catalunya. || A.S.A.
11/02/2021 Esports
Nova reformulació de les competicions esportives

Les federacions tornen a modificar calendaris per enèsima vegada, a l’espera de poder començar la temporada 20-21

Els nous canvis en les mesures restrictives per a l’esport ha portat novetats, ja que el canvi del confinament municipal al comarcal permetrà la tornada als entrenaments als clubs castellarencs que han patit aquesta mesura. Algunes federacions ja han anunciat la nova arrencada de les lligues; bàsquet i futbol sala seran els primers a fer-ho.


Les noves mesures permetran l’obertura dels equipaments esportius en espais tancats, això sí, amb un aforament màxim de sis persones per grup amb mascareta –fins i tot per a la pràctica esportiva– i amb els vestidors tancats, una mesura que contrasta àmpliament amb els mítings polítics que aquests dies s’estan veient en espais esportius d’arreu de Catalunya, on sovint s’apleguen un centenar de persones. L’única excepció en les restriccions de personal serà als entrenaments dels equips federats, que podran desenvolupar-se amb el nombre de participants que la modalitat requereixi, tal com s’explica en les noves mesures. D’aquesta manera, gimnasos com el SIGE Esports o clubs d’arts marcials i escalada podran tornar a gaudir d’activitat, tot i que les instal·lacions hauran de tancar a les 21 h, com ho feien abans de Nadal.


Les noves mesures permetran la represa de les competicions que donen accés a categories estatals des del dilluns 8, és a dir, que els equips sèniors del CB Castellar i FS Castellar podran iniciar la temporada en el cas dels primers i continuar-la els segons. Això sí, continuaran sense tenir públic a les grades.


Pel que fa als primers equips de la UE Castellar i de l’HC Castellar hauran de continuar esperant la retirada de les restriccions que els afecten per poder competir, tot i que podran entrenar amb aquestes restriccions.


En el cas del bàsquet, la Federació Catalana ha anunciat canvis en el format de competició de la Copa Catalunya, que passarà a denominar-se Campionat d’Espanya de Primera Divisió - Copa Catalunya, i que serà de caràcter estatal i es regirà pels protocols Covid indicats pel Consell Superior d’Esports. La Lliga arrencarà el cap de setmana del 6 i 7 de març, diferenciada en dos grups en què no hi haurà cap descens de categoria: Fase d’Ascens i Copa Federació. La primera ho farà amb un total de 26 equips que formaran els cinc grups, en què el primer de cadascun més els tres millors segons aconseguiran un lloc en la final a vuit.


En la Copa Federació, on ha quedat enquadrat el CB Castellar per inscripció prèvia, el sistema de joc també serà de Lliga a doble volta de tots contra tots, però en aquest cas hi haurà dos grups de quatre equips cadascun i que jugaran per sistema de bombolles, en què els primers i segons classificats lluitaran per un lloc en la final del 13 de juny. Els de Quim P. Alarcón debutaran diumenge 7 de març al Puigverd contra el CN Sabadell. Bàsquet Pia i CB Vilatorrada seran els altres rivals.


En el cas del futbol sala, la Lliga començarà el 20 de febrer i continuarà en la tercera jornada en què va quedar a l’octubre, disputant-se només els 15 partits de la primera volta amb els ascensos i descensos ja previstos. L’equip de Rubén Jiménez ocupa la cinquena posició a la taula i tornarà a competir a la pista del Vilafant CFS, equip que els precedeix a la taula. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris