13   Corriols_1440x961
Sortida de la cursa Sprint de 7 k, la novetat atlètica principal de la IX edició de la Corriols del Vallès. || a. san andrés Albert San Andrés
08/03/2023 Esports
La ‘nova’ Corriols, amb tota l’essència

El canvi d’ubicació a les pistes d’atletisme millora la infraestructura de la prova i manté l’esperit de la ‘trail’ de muntanya

La IX edició de la Corriols del Vallès instaura definitivament la cursa com una de les trails de muntanya més importants de la zona dels Vallesos. El canvi d’ubicació enforteix la prova, que millora en l’àmbit estructural mantenint l’essència dels vuit anys anteriors. Juanjo Pinilla i Alba Alemany van ser els vencedors de la prova reina de 33 k.
Quan tot funciona bé, els canvis sempre revesteixen una aura d’incertesa que no es pot controlar i que no marxa fins que es confirma de nou l’èxit. En aquesta situació s’ha vist el Club Atlètic Castellar, que amb el canvi d’ubicació ha vist la continuació de l’èxit d’una de les proves de muntanya de més rellevància dels dos Vallesos. I tot això en un any en què el club ha celebrat el XXV aniversari de les curses de muntanya a Castellar, on aquesta IX edició de la Corriols s’ha sumat a les 17 de la Pujada i Baixada a Cadafalch. Un altre de les novetats d’enguany, la cursa Sprint de 7 k, ha vingut a completar la demanda de trails de curta distància, completada per una setantena de participants.
Amb un total de 279 finishers i més de 300 inscrits en les quatre categories, el CAC va tancar aquesta novena edició amb un nou èxit participatiu, gràcies a la gran quantitat de voluntaris –85 segons els organitzadors– que van fer front a les diverses exigències d’una cursa d’aquestes característiques.
La cursa va tornar a enaltir el poder dels atletes vallesans, que van ser majoria en la trail de 33 k. El sabadellenc Juanjo Pinilla (Team Fisio Monasterio) va completar l’exigent prova en un temps de 03:06,28, seguit per l’atleta del CA Montornès, Elies Resina (03:11,15), i del calderí Ferran Gascón (03:11,21). En categoria femenina, Alba Alemany (04:02,46) del Trencacims de Vilafranca del Penedès va acabar davant d’Ariadna Casajoana (04:21,09) de l’Ashi Team i de l’alellenca Belén Simarro (04:35,59). En aquesta distància, els millors atletes locals va ser Oriol Llorach (03:40:11) del Super Team, en onzena posició.
En la Half de 22 k, el sentmenatenc del CAC, Karim Cabeo va tornar a revalidar el títol aconseguit la temporada passada en la mateixa distància, cosa que el consolida com un dels millors atletes de la serralada vallesana, atesa la victòria que fa uns mesos va tornar a aconseguir a Guanta. L’atleta verd va completar la prova amb un crono de 01:58,44 seguit pel local Jordi Ruiz (02:07,56) i del barceloní Víctor Saavedra (02:11,25) de l’UpHill Club. En dones, la cugatenca de l’Outdoor Team, Mercedes Arcos (02:24,00), va ser la millor, seguida per Ivet Figueras () del 9HSports de Sant Feliu de Codines i d’Ona Sociats (02:30,02) del CE Ironwill Solideo, arribada de Sant Pere dels Arquells.
En la cursa Sprint de 7 k, Carlos Pérez (00:24,15) del CA Gavà es va estrenar com a primer guanyador d’aquesta nova categoria, seguit d’Isma Molina (00:25,57) de l’Outdoor Team i pel sabadellenc Jordi Vall-llovera (00:26,37). En el femení, el podi va ser omplert per la terrassenca de l’Hinaco Monzón, Maite Ríos (00:29,38), seguida de Marta Segura (00:31:44) del Tuga Outdoor Team i per Montse Garcia (00:32:36).
Pel que fa a la Minicorriols, 31 participants entre els cinc i els 12 anys es van citar per completar el circuit de 2 k, que va girar pels voltants de les pistes d’atletisme, aprofitant part del circuit de cros i dels corriols dels voltants. El local Àlex Castellanos va ser el més ràpid, amb un temps de 0:07,03, seguit dels cerdanyolencs Hugo Ariño (0:07,04) i Saúl Tomás (0:07,17).
En categoria femenina, la guanyadora va ser la castellarenca Paula Sánchez (0:07,34), davant de la cerdanyolenca Mariona Tomás (0:07,43) i de la sentmenatenca Jana Rojas (0:08,01).
La bona acollida de la prova va ser ratificada per la major part dels participants, que van tenir millors infraestructures a l’hora d’arribar a la sortida, un accés millor a dutxes i lavabos, i un espai més ampli per poder preparar les curses. Si bé el caliu que donava la plaça d’El Mirador i el millor accés per una major quantitat de públic en la sortida va ser l’única mancança d’aquesta IX edició de la Corriols.
D’altra banda, l’atleta verd Xavi Planas (32:25,81), va aconseguir un èxit més per al seu palmarès atlètic, ja que es va imposar en els 10.000 metres del Campionat de Catalunya disputat a Olot. El fondista, que està completant una temporada de somni, suma aquest títol al Campionat de Catalunya dels 1.500 i 3.000 m i al segon lloc en el regional de cros.