Els jugadors del FS Castellar en la celebració del segon gol d'Aleix Navarro_617x412
Els jugadors del FS Castellar en la celebració del segon gol d'Aleix Navarro - Quim Pascual
La grada celebra un dels gols de l'equip - Quim Pascual
08/04/2016 Esports
Nit màgica (5-0)
El FS Farmàcia Yangüela Castellar goleja al Sant Cugat i és a només un partit de la final a quatre de la Copa Catalunya
S'acaben els adjectius per qualificar la temporada que està realitzant el FS Castellar en la Copa Catalunya de futsal. L'última aventura de l'equip entrenat per Borja Burgos ha estat eliminar per golejada (5-0) al FS Sant Cugat, equip de tercera divisió, en vuitens de final.

La 'Taronja Mecànica' torna a deixar enrere a un rival de categoria superior, però a diferència d'altres vegades, el resultat ha estat d'escàndol, amb cinc gols i la porteria a zero. L'equip de Burgos mostra a la Copa una cara diferent que a la lliga, on és a quatre punts de l'ascens després de sumar un punt dels últims sis.

Després d'haver eliminat al Can Calet, Escola Pía, equip amb el millor coeficient de Catalunya per darrere de FC Barcelona i CatGas Santa Coloma, i al Bellsport L'Hospitalet, el Sant Cugat arribava sabedor de les gestes castellarenques i amb la intenció d'eliminar als taronges per la via ràpida.

Amb un Joaquim Blume ple a vessar, com no s'ha vist mai en un partit de futsal, Castellar rebia als santcugatencs, sabent que el tècnic castellarenc deixava fora de la convocatòria a Iván Sequera i Àlex Fernández per lesió i convocava al juvenil Sergi Aymerich per reforçar la banqueta.

La 'Taronja Mecànica' ja declarava les seves intencions des del principi i al primer minut ja havia xutat dues vegades amb perill a la porteria defensada per Jordi Palau. El partit començava amb una intensitat brutal i la velocitat marcava el ritme a banda i banda. Els 'rossoneri' però no es quedaven enrere i posaven a prova a Josep Maria Martínez, que refusava la pilota al pal.

A la següent jugada, quan només s'havia disputat un minut i mig, Víctor del Olmo engaltava un passi de Txec Tarruell per obrir el marcador del Blume, que s'enfonsava d'alegria una vegada més. Els rivals despertaven i començaven un setge total a la porteria de Martínez, que resolia amb molta sang freda quatre ocasions seguides.

El partit baixava una marxa el frenètic ritme inicial, tot i que seguia sent un continu atac a banda i banda. No havien passat ni deu minuts, que l'àrbitre ensenyava la primera targeta al visitant Javier Grimaldos, per un cop de peu a destemps a l'Albert López.
El Sant Cugat demanava temps mort mirant de trencar el partit, però no aconseguia calmar els ànims de la part contrària. A la represa, quan encara faltaven vuit minuts, el FS Castellar feia la cinquena falta d'equip i 30 segons després feia la sisena que significava el doble penal.
Quan tothom veia l'empat a les botes d'Enric Sánchez, Martínez treia un peu magistral i enviava la pilota a la banda. Només 10 segons després, una llarga assistència, era rematada per Aleix Navarro, que canviava el dígit del lluminós, amb un gol marca de la casa. Era el 2-0 al minut 13.

Els castellarencs seguien gaudint d'ocasions clares i al 15, Darío Martínez fallava una vaselina després d'una contra de tres contra un. Dos minuts després eren els de Sant Cugat qui malbarataven una contra, quan es plantaven dos davanters sols davant el porter local. La pilota acabava enfonsada al lateral esquerre de la porteria, en una errada imperdonable. Amb el 2 a 0 s'arribava al terme dels primers 20 minuts.
A la segona, tothom creia que el rival es menjaria el parquet, però els de Burgos tornaven a començar com a la primera: atacant i amb velocitat. Només feien falta tres minuts per tornar a veure un nou gol, aquesta vegada gràcies a una internada per la banda dreta de Tarruell, que deixava enrere per velocitat al seu defensor i creuava la pilota amb un fort xut.

El rival començava a abaixar els braços veient que res no li sortia, tot i atacar amb perill i tancar a l'àrea a la defensa del Castellar, que tot i això no patia tant com en altres partits de la mateixa competició.
Als deu minuts, la defensa santcugatenca treia una pilota de la línia de gol, després d'un xut d'Albert López des de l'esquerra. Segons després, Aymerich perdonava el quart en dubtar davant del porter i assistir a Tarruell, que xutava a les mans del porter. La defensa del Sant Cugat treballava de valent i uns minuts després a punt era de fer-se un autogol en refusar una pilota enverinada.

Faltaven encara set minuts, i els de la vila, no contents amb el 3-0, buscaven ampliar la diferència. Era de nou Del Olmo qui afusellava a Carlos León -que a la segona havia rellevat a Palau- des de la dreta amb un potent xut, en un gol calcat al de minuts abans de Tarruell.
Era el moment en què els 'rossoneri' començaven a jugar de cinc, tractant de maquillar una mica el marcador, però que només servia per facilitar el xut des del seu camp a Javi Hervás, que amb molta punteria anotava el cinquè. L'ambient festiu al pavelló era immillorable i tothom somreia i animava al seu equip, que una vegada més es carregava a un equip superior.

A un minut i dotze segons pel final, Burgos premiava a Gerard Gomà, que era fortament ovacionat pel Blume en sortir al camp. I mai millor dit, el porter gaudia del seu minut de glòria al partit, ja que quan faltaven onze segons pel final, l'àrbitre assenyalava la sisena falta dels castellarencs i el doble penal. Gomà resolia de manera excepcional i evitava el gol de l'honor del rival, que marxava de buit de Castellar.
El pavelló tornava a esclatar d'alegria al terme del temps reglamentari, una sensació que ja no és nova aquesta temporada.

El tècnic castellarenc, encara amb l'excitació al cos, ha explicat que "hem fet una bona primera part, tot i que a la segona hem optat per un joc més directe, patint massa en defensa". Amb la Pía o el Bellsport, l'equip de Burgos va patir massa a la segona part però amb el Sant Cugat "no ho hem patit tant com amb els altres i crec que és un signe clar de què podem jugar a Tercera, tot i que encara ens ho hem de guanyar".

El FS Castellar ha demostrat sobradament que podria competir en categories superiors, on els equips afavoreixen més el joc de toc, molt diferent que a la Divisió d'Honor, on es tanquen en defensa i és impossible anotar, tal com va passar diumenge passat contra el Ripollet 'B'. L'entrenador creu que "com millor és el rival, més concentració té l'equip i millor nivell mostra en conjunt. Potser la tercera seria el nostre nivell ideal, tot i que si no ho demostrem durant la temporada, no servirà de res".

La 'Taronja Mecànica' segueix fent història en una competició on mai havia arribat tan lluny. Ara serà el vencedor del duel entre La Prosperitat, equip descendit administrativament de Segona B a Primera Catalana i entrenat per Javi Rodríguez, nomenat millor jugador del món de futsal el 2005, i el FS Unió Santa Coloma de Segona B, qui s'enfrontarà als homes de Burgos a l'última eliminatòria abans de la final a quatre de setembre a Santa Coloma.

De moment però, el FS Castellar s'ha de centrar en el partit que aquest dissabte els enfrontarà al Can Calet en lliga, un partit vital per retallar distàncies amb els dos primers, que s'enfronten entre ells.