A7309617_1440x961
Alguns participants a la marxa infantil durant el recorregut Quim Pascual
06/10/2021 Esports
Marxa Infantil: per 60 anys més!

Rècord de participació en la sisena dècada de la mítica prova infantil de regularitat

Albert San Andrés

Sis dècades són molt i més si parlem de la disputa d’una prova. Poques són les que sobreviuen avui amb una longevitat com aquesta, però la Marxa Infantil del Centre Excursionista de Castellar ho fa i a més amb plena vitalitat. Aquest 2021 s’ha arribat a aquesta xifra i s’ha fet superant el rècord d’inscrits, prova que demostra la bona salut de la Marxa i de la passió per la muntanya en l’àmbit familiar.


A causa de la pandèmia, el 2020 va ser un any diferent, on els organitzadors van poder salvar els mobles amb la primera edició totalment virtual, on les 64 parelles que van finalitzar havien de completar el recorregut amb imatges a Instagram. Les xarxes socials van ser el pal de paller, mostrant que l’evolució i la modernitat no estan en contra de la tradició. Un any després, amb els últims avenços aplicats, ha retornat una Marxa clàssica que ha trencat tots els rècords anteriors de participació amb 240 parelles inscrites de les quals van sortir 234.
Poc es podien imaginar els membres de la SEAC que el 8 d’octubre de 1961 van organitzar la primera, que sis dècades després la prova seria una de les clàssiques per a nens més longeves del país i que formaria part d’un dels records d’infància més estimats de milers de castellarencs.


Aquesta estima es veu materialitzada en la gran quantitat de voluntaris que cada any gaudeixen en el transcurs d’aquesta, una part molt important per poder-la dur a terme. Un total de 142 repartits al llarg del recorregut fan que sigui pràcticament impossible perdre’s, el que els converteix en “un actiu molt important per a fer la marxa” com reconeix Emília Garcia, una de les organitzadores d’aquesta edició.


Com a mostra de la fidelització de la d’aquesta prova, instants abans de la sortida, quatre dels primers participants -Francesc Vilaclara, Maria Casajoana, Vicenç Portell i Pilar Homet- de la primera edició van fotografiar-se junts, abans d’ocupar els seus llocs en els controls. Entre ells, Vicenç Portell té l’honor d’haver estat el primer guanyador de la Marxa Infantil de Regularitat.


La senyalització prèvia del camí també ajuda molt als participants, que en aquesta edició han disposat del codi QR de control, com ja és rutina en els últims anys, per passar pels 12 punts de control abans de l’arribada. Punts que es repeteixen d’edicions anteriors, però on mai es repeteix el mateix itinerari.


El recorregut va partir des de la plaça Major, lloc tradicional de sortida -tot i que no sempre ha estat així- per iniciar l’aventura que els va portar per indrets com la Carena de Canyelles, el Puig Capçut o Can Borrell.


La família Abad va ser la gran protagonista, aconseguint la victòria provisional en les dues categories: en parelles van ser els germans Ivo i Ezequiel Abad Edo, mentre que en mixtes  eren Ezequiel Abad Reyes i Sanç Abad Edo.


“Tot va anar bé i sense cap incident. Tot i que el dia va començar molt tapat i amenaçava pluja, fins i tot va acabar sortint el sol” explica Garcia, en un any on s’ha regalat una samarreta commemorativa a tots els participants i voluntaris.


L’entrega de premis es farà el pròxim 23 d’octubre (18:00 h) a l’Auditori, on també es repartiran les fotografies de les parelles.

Comparteix
M'agrada
Comentaris