unnamed_950x634
Salvador Juanpere i Olga Medinabeitia signant la donació del llegat. || cedida
14/07/2021 Esports
El llegat de López Esnaola, al museu de Castellar

D’entre el total del llegat del mestre basc, els representants del museu van rebre una cinquantena de caixes de llibres i revistes, amb un total de 1.134 unitats

Redacció

Els representants del Museu Nacional dels Escacs de Castellar van desplaçar-se fins a Vitòria-Gasteiz, per a rebre el llegat de la biblioteca del mestre vitorià Benito López Esnaola, que la família ha cedit en la seva totalitat pel museu d’escacs.
La filla de López Esnaola, Olga Medinabeitia López, i la família Medinabeitia-Deop van signar un contracte de sis punts, dels quals destaquen que la donació és per a temps indefinit, gratuïta, indivisible i ha de romandre a Catalunya. D’entre el total del llegat del mestre basc, els representants del museu van rebre una cinquantena de caixes de llibres i revistes, amb un total de 1.134 unitats.


Des del museu castellarenc, Salvador Juanpere, ha explicat que “cal agrair la cessió d’aquest interessant i important llegat, d’una gran persona i un gran estudiós dels escacs, com va ser el mestre Benito López Esnaola (Haro, 1918 – Vitòria-Gasteiz, 1997), un excel·lent jugador de partides per correspondència i autor d’una setzena de llibres. Hem d’agrair a la seva família i especialment a la seva filla Olga i al seu gendre Manu. També cal agrair les ganes i la força d’en Marc i de la Maria Mercè pel seu esforç i constància. Crec que l’esforç i la constància al final donarà el seu fruit”.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris