Víctor Galve al tercer esglaó del podi del Pyrennes Ice Swimming. _617x412
Víctor Galve al tercer esglaó del podi del Pyrennes Ice Swimming
22/03/2017 Esports
Les aigües gèlides no són obstacle per a Víctor Galve
El castellarenc acaba tercer als 100 metres lliures a Puigcerdà
Després de la Travessia del glaç del passat desembre, l'estany de Puigcerdà va ser la seu de la segona edició de la Pyrennes Ice Swimming, que aquest any també era el primer campionat de natació d'hivern en categoria open d'Espanya, on un castellarenc, Víctor Galve, va aconseguir la tercera plaça en la categoria dels 100 metres lliures.

La natació en aigües gèlides és una de les disciplines més dures que poden practicar-se al líquid element, nedant amb temperatures de l'aigua per sota dels cinc graus. És per aquest motiu que la Nedant a Ítaca Swim Association, amb el suport de la Federació Catalana de Natació, va decidir organitzar la que ara per ara és l'única prova d'aquestes característiques del sud d'Europa.

En aquesta modalitat, molt estesa al nord d'Europa, el continent americà i l'asiàtic, s'han de complir diversos requisits, d'entre els que destaquen que la temperatura de l'aigua ha d'estar per sota dels vuit graus i que els nedadors només poden vestir un banyador tèxtil, deixant de banda els típics neoprens que se solen fer servir per evitar el fred. La competició i les condicions són regulades per la Winter Swimming Association, amb campionats mundials cada dos anys i amb l'intent que l'esport esdevingui olímpic als jocs d'hivern.

El nedador castellarenc de llarga distància, Víctor Galve, conegut per haver completat la Manhattan Island Marathon Swim 2015 (una volta nedant a l'Illa de Manhattan), una de les proves més prestigioses del món i que forma part de la 'triple corona', que inclou les travesses del Canal de la Manxa (d'Anglaterra a França) i la del Canal de Santa Catalina (Califòrnia, EUA), va proposar-se el repte d'aconseguir competir -només competir ja és un repte- a una prova on el 2016 no va poder ser present per un accident.

A la prova, una seixantena de nedadors de cinc nacionalitats es van donar cita a la capital ceretana, on Galve es va classificar en un sensacional tercer lloc als 100 metres lliures.

El nedador del CN Terrassa comença així la seva preparació per aconseguir l'objectiu de participar en el campionat del món d'aigües gèlides el 2018, que se celebrarà a Tallin (Estònia).
Comparteix
M'agrada
Comentaris