La Romànica ha marcat la diferència en la segona part. Albert San Andrés
16/11/2019 Esports
La Romànica assalta el Cortiella (1-3)

Primera derrota dels de Juan Antonio Roldán en lliga

Era qüestió de temps. Difícilment es podia evitar. Tard o d’hora havia d’arribar. Millor ara que no al final. Aquestes han estat algunes de les frases més escoltades després dels 90 minuts del partit entre la UE Castellar i La Romànica, on els de Barberà han superat per 1 a 3 als de Juan Antonio Roldán. I és que aquesta temporada la notícia és veure perdre al Castellar, una situació que s’ha donat només una vegada. En aquest partit.

No han arrencat gaire bé les coses pels blanc-i-vermells, que perdien unes hores abans a Víctor León, en ser sancionat en el partit de la base on entrena. Un contratemps per a Roldán, que es veia obligat a substituir-lo per Eric Martínez al mig del camp.

El partit era el del retorn al Joan Cortiella de Dani Quesada, un dels integrants de la plantilla que va aconseguir l’ascens a Primera Catalana, ara a les files de La Romànica. Encara en el record de la grada, eren diverses les mostres d’estima pel migcampista sabadellenc durant el partit.

Dani Quesada ha retornat al Joan Cortiella.

Dani Quesada ha retornat al Joan Cortiella. || A. San Andrés

L’inici era marcat per un minut de silenci en honor de la memòria de Francesc Sarda, membre de la junta directiva del club en dues etapes, la primera amb Emili Altimira i la segona amb l’actual president, Joan Homet.

La Romànica ja deixava clar des del primer minut que no vendria fàcil els tres punts, amb diverses arribades a la porteria d’Andy Garcia en els moments inicials. Era però el Castellar qui aconseguia el primer gol al minut nou, anul·lat per un inexistent fora de joc d’Óscar Carmona, després d’una assistència de Jan-Marc Roldán.

El joc era obert pels dos equips i deixava bon regust al bon aficionat de futbol, amb ocasions a banda i banda i sense domini clar de cap dels contendents. Els blanc-i-vermells però trobaven a faltar un mig-camp fort, tot i que substituïen la carència penjant pilotes des de la defensa amb precisió.

Era però La Romànica qui colpejava primer, Rafa Moreno aprofitava una ràpida contra per perforar la xarxa de Garcia al minut 41, deixant al Joan Cortiella encara més fred que els set graus que marcava el termòmetre.

‘Rodri’ però, sortia a donar la cara pel seu equip i després d’una falta ben dirigida aturada per David Pérez, rematava impecablement de cap un córner -forçat per ell mateix en una rematada desviada pel porter- per establir l’empat al límit del temps reglamentari. Un resultat que garantia una millor segona part pel Castellar. O almenys, això pensava tothom.

'Rodri' xuta una falta en la primera part.

'Rodri' xuta una falta en la primera part. || A. San Andrés

La segona s’iniciava amb una acrobàtica xilena de Marc Estrada que marxava fora i amb diverses ocasions del nou local i d’un desdibuixat Carlos Saavedra, que sense una referència clara al seu costat, no escollia la millor opció de joc pecant d’individualitats en ocasions poc propícies per l’equip.

Els castellarencs començaven a perdre el ritme del partit i la rapidesa dels de Barberà començava a desbordar a la contra, fins que Pau Vázquez -un dels millors del seu equip- aconseguia batre Garcia al 76. 1-2 i sensacions contràries a la grada, on pocs creien en la remuntada després de veure el que es veia.

Però no quedava així el desgavell. Moreno guanyava la partida a la defensa després de rebre una passada llarga des del lateral dret, superant per segona vegada a Garcia i sentenciant amb l’1 a 3 definitiu.

Els de Roldán es bolcaven a l’atac, amb Carlos Raya fent de Gerard Piqué al centre de la davantera i enviant una pilota al pal al 88. L’allau atacant als últims compassos no donava els fruits desitjats i el Castellar deixava escapar els primers tres punts de la temporada, després de 10 jornades consecutives sense perdre -13 sumant les últimes tres del curs passat-. De fet, La Romànica, a banda de ser el primer equip a derrotar als castellarencs, ha aconseguit marcar els mateixos gols en un partit que els encaixats en les 10 jornades anteriors.

“Tard o d’hora havia d’arribar. És una pena que arribi, tot i que crec que no ha estat justa després d’una bona primera part, amb bones ocasions que no hem materialitzat i un fora de joc mal assenyalat. En la segona, el partit s’ha trencat i ens han agafat a la contra en alguna ocasió. Han xutat tres vegades i han fet tres gols” ha explicat el tècnic castellarenc, destacant que “entre el seu porter, que ha estat sensacional i la nostra falta d’encert, no hem estat capaços de concretar de cara al gol”.

“Hem perdut pilotes fàcils i això ha fet que no fóssim capaços de defensar bé les contres. En les transicions al mig-camp hem estat més febles i això ha decantat el partit” conclou.

Ara, el liderat queda en mans de l’Olímpic Can Fatjó, que aquest diumenge tindrà un repte important enfront del Can Rull, cinquè classificat, en un partit on els de Sabadell estan obligats a guanyar per a no despenjar-se de la part alta de la taula, mentre que els de Juan Carlos Rodríguez lluitaran pel liderat.

D’altra banda, l’infantil femení ha donat el seu suport a la vaga del futbol femení professional, amb una seguda abans del partit enfront de la UD Molinos al Cortiella. Les jugadores de l’AFE reclamen un conveni femení just, on es reclama un salari mínim anual de 16.000€, inclusió del protocol per la prevenció de l’assetjament o ajudes a la maternitat, entre d’altres. Posteriorment, el partit ha acabat amb golejada per 7-1 de les castellarenques i són sisenes en la taula.