Captura de Pantalla 2020 04 12 a les 11.53.15_950x634
Un dels participants en el torneig Cedida
12/04/2020 Esports
El Kyokushin Castellar disputa el primer campionat virtual de kates

El club segueix l’activitat esportiva amb un torneig on-line d’exhibició

Albert San Andrés

Després de gairebé un mes de confinament els challenge, classes virtuals, reptes i els e-sports s’estan fent amos de tot el panorama esportiu. Un món aturat pràcticament al 100% de la manera que el coneixem, que ha de buscar alternatives per passar les hores i entrenar per no perdre la forma.

 

Aquests dies hem vist curses virtuals de MotoGP o d’F1, on els pilots autèntics lluiten per la victòria -gairebé sempre amb un rere fons benèfic-; campions de triatló completant una prova sense sortir de casa, curses de tota mena en cintes de córrer, entrenaments de futbol, bàsquet, hoquei o esports gens fàcils de practicar dins d’un pis.

 

Al Kyokushin Castellar van voler donar-li una volta més, organitzant un campionat de kates on-line per a seguir amb l’aprenentatge i millora de la tècnica dels seus alumnes. I va ser tot un èxit: 29 alumnes, que en un grup de WhatsApp van exhibir-se mitjançant vídeos que seria valorat pel comitè de jutges format pel Sensei Fernando, Senpai Toni, Senpai Uri y Senpai Patri, els quatre professors del club.

Les kates són un conjunt de moviments programats, és a dir, una mena d’exhibició de moviments que no necessiten cap adversari al davant per competir.

 

Imatge del grup de WhatsApp del torneig

Imatge del grup de WhatsApp del torneig || Cedida

 

El campionat va tenir lloc el dissabte 4 d’abril, fent un live en la popular app de missatgeria, on els pares dels alumnes havien d’entrar d’11 a 13 hores en l’ordre establert i esperant les ordres de la Covid-19, un virus convertit en assistent virtual que feia de presentador de l’acte i anava cridant els competidors al tatami central. L’acte de presentació, fins i tot va tenir unes paraules de l’alcalde Ignasi Giménez per inaugurar la prova. Una vegada vist el vídeo de l’actuació, els àrbitres el visualitzaven i puntuaven l’acció.

 

Els responsables de la puntuació també tenien un altre grup de WhatsApp, anomenat Fukusin -reunió d’àrbitres en japonès- seguint el protocol real establert en les competicions, en cas de dubte davant d’una actuació.

 

Els jutges de la competició valorant les actuacions

Els jutges de la competició valorant les actuacions || Cedida

 

Finalment, com en tota competició es va fer l’entrega de premis per categories, on els participants guanyadors rebran un premi real del trofeu Coronavirus 2020, en acabar l’etapa del confinament.

 

Els guanyadors i guanyadores van ser:

 

Categoria 1

1º Anastasia García

2º Jan Chacón

2º Nil Estrada

 

Categoria 2

1º Bruno Samuel

2º Izan Aránega

3º Pol Chacón

 

Categoria 3

1º Alex Muñoz

2º Jairo Murcia

3º Iona Estrada

 

Categoria 4

1º Pau Garriga

2º Darío Ramírez

3º Germán Gallardo

4º Juan San Román

 

“Va ser super divertit i tots van acabar molt contents i motivats. Estem tots encantats” va explicar Patri Jarauta, responsable del club i una de les impulsores d’aquesta idea, que ens deixa veure que en moments complicats, amb imaginació es pot fer pràcticament de tot.
 


ACTUALITZACIÓ CONTINGUT: 12/04/20 13:45h

Comparteix
M'agrada
Comentaris