ASA6867_1440x961
 David López va ser l'autor del segon gol del partit a Cerdanyola. Albert San Andrés
14/11/2021 Esports
Important victòria a Cerdanyola (1-2)

Jan Marc i David López capgiren el marcador davant del filial verd

Merescuda victòria de la UE Castellar enfront del Cerdanyola B (1-2), retornant a la senda de la victòria i mantenint les opcions de seguir en la part alta de la taula. Els castellarencs van mostrar dues cares molt diferents al Municipal de Fontetes, amb una primera part sense encert i una segona on van poder golejar.

Repetint el guió de la setmana anterior enfront del Joanenc, el Castellar va rebre un gol en la sortida d’un córner en el minut dos. Els d’Óscar Castel van saber aprofitar l’errada en les marques defensives amb un remat d’Álex Escruela que va acabar en el fons de la xarxa de la porteria de Pablo Martín. L’equip no va caure en picat com al Cortiella, tenint cert control sobre el joc amb algunes arribades a la porteria contrària. Tot i això, els visitants van acusar la falta de ritme i la carència de jugadors més físics per a fer front a la defensa rival.

El filial verd va jugar les seves cartes, com anteriorment ho havia fet a casa amb Pirinaica (2-2), Sallent (6-0) i Natació Terrassa (1-0). El tècnic de Monzón, gran coneixedor del joc del rival, no va deixar res a l’atzar i va saber frenar als de Castellar amb ordre i constància. Els dos rivals van oferir un bon espectacle de futbol en la primera part, amb forces igualades i futbol de toc, una característica que es repetirà en pocs partits aquesta temporada, ja que els dos rivals són dels pocs equips que practiquen aquest estil al grup.

Amb cert pessimisme a les files blanc-i-vermelles, quatre homes de la banqueta van començar a escalfar a les acaballes del primer temps, just a temps per a celebrar a la banda el gol de l’empat de Jan Marc Roldán en el temps de descompte. El migcampista va engaltar una assistència de Carles Peñalver en el centre de l’àrea per a igualar abans de marxar als vestidors.

Un gol que va canviar la dinàmica del partit, juntament amb els quatre canvis fets durant el descans: Juan Antonio Roldán i Santy Fernández van donar entrada a David López, Álex Alfonso, Óscar Árias i Marc Estrada. Una acció que podia sortir bé o no, ja que canviar a tants jugadors sempre és una arma de doble fil.

Però la segona part va ser totalment diferent: el Castellar, amb una marxa més, va dominar per complet el joc, amb López desbordant per la banda, amb les millors versions d’Alfonso i Árias en defensa i un Estrada molt actiu, aportant joc al centre del camp i a l’atac. Des del primer minut l’equip va agafar amb el peu canviat al rival, que no podia esperar-se un canvi tan radical del joc.

Les galopades de López per l’esquerra eren un continu desbordament del lateral, arribant amb facilitat a trepitjar àrea i aconseguint diverses ocasions de perill. Però els minuts seguien passant i l’equip veia com es passava de poder golejar a continuar amb l’empat a un. Una nova intervenció de l’extrem castellarenc en jugada personal, li feia escapar pel centre-esquerre i rematar a gol en una jugada letal al 79’, continuada d’una celebració que va deixar anar els nervis acumulats.

Amb l’1-2, els verds van seguir pressionant i un tir de falta al 85’ va sortir fregant el pal dret de la porteria, tenint posteriorment una nova ocasió que va marxar fora dels tres pals de Martín.

Santy Fernández va explicar després del partit que “veníem a un fortí, on encara no havien perdut cap partit. Ens ho han posat complicat i s’han posat pel davant a pilota aturada de nou, el que ha fet que novament ens costés entrar al partit. És cert que hem tingut alguna ocasió i que ells no han xutat gaire en la primera part i s’ha fet justícia amb l’empat abans del descans”.

“En la segona, els quatre canvis han funcionat i l’equip ha millorat molt i ha estat més agressiu, tenint tres ocasions molt clares en tres minuts. Era qüestió que passessin els minuts per aconseguir-ho, però també podíem caure en els nervis per no guanyar. Amb l’1 a 2 l’equip ha estat contundent i hem dominat les àrees més que la setmana passada, sumant tres punts en un camp complicat” va afegir el tècnic.

Per la seva banda, el local Óscar Castel va elogiar el joc dels dos equips: “el partit ha estat molt bo de cara a l’espectador, tot i no aconseguir el resultat que volíem. El partit ha estat intens en circulació de la pilota i entre línies. Hi ha hagut ocasions a banda i banda, però el gol al descans els ha anat molt bé i nosaltres ens hem quedat amb el cap fred. Tot i això ens hem reposat bé, però tres lesions ens han complicat el sistema. Hem cregut fins al final, però l’execució dels detalls ha estat per al Castellar. Només queda felicitar-los”.

Amb la mirada posada en el partit a casa (dissabte 16:30 h) enfront del Ripollet, el Castellar ha superat una complicada setmana, després de la derrota a casa enfront del Joanenc i afrontarà la pròxima jornada amb les il·lusions renovades.