ASA4382_1440x961
Els jugadors de l'HC Castellar celebren un gol enfront del Cambrils. Albert San Andrés
16/05/2021 Esports
‘Huracà’ grana al Dani Pedrosa

L’HC Castellar goleja al Cambrils CH (9-4) i presenta candidatura ferma a l’ascens

Li resten setmanes difícils a l’HC Castellar en competició, però l’equip no llença la tovallola i vol obrar el miracle de classificar-se per al play-off d’ascens. Enfront del Cambrils van aconseguir la primera de les tres finals que els hi resten, golejant i amb bon joc (9-4) per demostrar que la quarta posició on han començat la segona fase és només un error.

El suport del públic al Pedrosa va ser una de les claus per a donar ales a l’equip castellarenc. Feia més d’un any que no es veia el pavelló engalanat per a una jornada clau i la família grana va tornar a respondre tot i poder veure el partit per streaming. Aquesta va ser la primera victòria, la segona, en la pista.

L’equip va sortir amb les idees clares, volent manar en la possessió i en el control del joc, tot i que el Cambrils va oposar una ferma resistència, recolzada per un col·legiat que per moments va demostrar no saber on era. Ja ho havia fet en el partit jugat amb anterioritat i tampoc va saber estar a l’alçada en el dels sèniors.

Els de Ramon Bassols, però, no van ser capaços de superar la meta local en el primer quart, veient com la defensa tarragonina inflava a faltes no sancionades a un insistent Ferran Garcia. Gerard Tantiñá deixava la nota positiva tornant al terratzo de casa, mesos després de la lesió que l’ha mantingut allunyat de la competició.

I a vuit del final es va alliberar la fúria. Com en un huracà tropical, els vents corrien amunt i avall per la pista amb l’únic objectiu de superar la porteria defensada per Raül Candelas. Un rere l’altre, des del primer gol de Tantiñá, seguit per Armand Plans i Ferran Garcia, l’equip resolia en menys de tres minuts, sembrant el pànic en els tarragonins, que per moments no veien per on venien.

En dos minuts l’huracà va canviar de categoria 5 a tempesta tropical, un miratge però de l’arribada de la calma. Plans de nou, Jan Canudas i Garcia tornaven a elevar a categoria 5 la tempesta al Pedrosa, tancant la primera part amb un contundent 6-0 que encarrilava la victòria.

Les últimes fuetades de la tempesta van quedar per l’inici de la segona, amb un travesser de Garcia. El Cambrils, fart de tanta tempesta i amb tot perdut, es llançava a la contra per aconseguir dos gols en els primers cinc minuts, fent reaccionar a Bassols que va tallar la reacció amb un temps mort.

Amb els aires tranquils, una blava pel visitant Arnau Fernández, aplanava el terreny a Vegas per aconseguir el setè i el vuitè, però els de la Costa Daurada es refeien amb dos gols més instaurant el 8-4 al lluminós. El Castellar no va abaixar el ritme, tancant definitivament el marcador amb una assistència de Garcia a Vegas, que feia el 9-4 definitiu, per aconseguir una victòria que deixa l’equip en la tercera posició provisional, ja que el Cadí encara no ha disputat el partit que l’ha d’enfrontar a l’Sfèric de Terrassa.

A l’equip de Bassols li resten ara dues finals: a domicili enfront de l’invicte Alpicat i a casa amb el Cadí, equip al qual ha de superar per aconseguir una de les dues places que donen dret a jugar el play-off. La pròxima jornada pot ser decisiva per les aspiracions dels quatre primers classificats, amb enfrontaments directes entre ells amb l’Alpicat-Castellar i el Cadí-Masquefa.